Huipputuottaja Sakke Aalto perusti levy-yhtiön – ensimmäinen julkaisu on oman alter egon Keko Salatan pitkäsoitto

Sakke Aalto ja Keko Salata ovat saman kolikon kaksi eri puolta.

Yksi suomalaisen urbaanin musiikin kentän kysytyimmistä tuottajista on kiistattomasti Sakke Aalto, joka on tehnyt yhteistyötä genren kärkinimien kanssa jo pitkään. Lukuisista hiteistä huolimatta musiikkituottaja on pysynyt tietoisesti piilossa massoilta tuottamiensa artistien taustalla.

Nyt sanoittaja-tuottaja nousee ainakin osittain esiin varjoista julkaisemalla ensimmäisen soololevynsä alter egonsa Keko Salatan nimen alla. Keskiviikkona 19. huhtikuuta julkaistava 14 kappaleen albumikokonaisuus kantaa nimeä Neuroottinen, dramaattinen, charmikas. ”Kappaleet ovat rohkeita ja henkilökohtaisia kiteytyksiä mutkikkaasta elämästä ylä- ja alamäkineen. Puolittain anonyymisti esitettynä projekti tuntui vähemmän ahdistavalta kuin omilla kasvoilla”, tuottajaguru sanoo.

Albumi on kuin soundtrack artistin päänsisäiselle maailmalle, johon mahtuu niin rakkauden kaipuuta kuin yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteitakin. ”Jokainen kappale levyllä on kuvitusta elämästäni. Välillä lennetään avaruuden äärirajoilla, välillä painutaan mullan alle suremaan”, artisti kuvailee.

Aallon itse tuottamalla levyllä vierailevat muun muassa Diandra, UMK-kilpailussa sykähdyttänyt Opera Skaala sekä kovassa nosteessa oleva Adi L Hasla. Tekstejä levylle ovat artistin itsensä lisäksi työstäneet palkitut sanoittajat kuten Saara Törmä, Yona, Pyhimys ja Samae Koskinen.

Neuroottinen, dramaattinen, charmikas -albumin julkaiseminen starttaa samalla Sakke Aallon oman levy-yhtiön SAHH:n toiminnan. Uuden levymerkin ensimmäisestä virallisesta julkaisusta on tulossa myös vinyylipainos.