Huipputuottaja Sakke Aalto hakee uudella konseptillaan vastapainoa muille projekteille – kuuntele Planet SAHH -sarjan ensimmäinen osa!

Sakke Aallon ensimmäisen tuottajalevyn päätösraidasta vastaa Likanen Etelä.

Tuottajalevysarjan ensimmäiseltä EP:ltä löytyy neljä raitaa.

Suomalaisen urbaanin musiikin keskeisimpiin arkkitehteihin lukeutuva Sakke Aalto on julkaissut ensimmäisen oman tuottajalevynsä. Levyn nimi on Planet SAHH Vol. 1 ja kuten nimestä voi päätellä, on jatkoa tulossa.

Projektin ensimmäinen singlelohkaisu oli 100 vuotta, jolla ovat mukana muun muassa Diison, Timi LexikonMäkki, Tuomas Kauhanen, Brandon ja Skandaali. Kappale on saanut Aallon mukaan hienoa palautetta.

– Rehellistä räppiä, ja kunnon sample-biitillä, uskon että tämmöselle löytyy kuuntelijoita paljonkin, Aalto toteaa.

Mutta mistä ajatus kokonaisen tuottajalevysarjan tekemiseen lähti liikkeelle?

– Halusin vastapainoa pitkälle aikajaksolle jonka olen viettänyt oman Keko Salata -projektin kanssa. Eli sellaista harrastelua ja fiilistelyä hiphopilla ilman kummempia odotuksia, mistä kaikki joskus alkoi.

Ensimmäisellä EP:llä on mukana toistakymmentä eri artistia. Aallon mukaan levylle päätyneet tekijät valikoituivat jossain määrin sattumalta.

– Joku tuli aina mieleen jostain biitistä. Sitten vaan otin puhelimen käteen ja soitin että lähetkö messiin!

Vaikka Aallolla on suomalaisista hiphop-tuottajista ehkä laajin portfolio, on levyllä silti mukana nimiä, joiden kanssa työskentely oli hänelle uusi kokemus. Esimerkiksi Haamun, Olli PA:n ja laulaja Iken kanssa Aalto teki EP:n yhteydessä yhteistyötä ensimmäistä kertaa. Lisää uusia yhteistyökuvioita on tiedossa jatkossakin.

– Toka EP on jo hyvällä mallilla. Näitä on kiva tiputella vähän useamminkin, oon aika tuottelias joten olen keksinyt hienon formaatin esitellä mun räppibiitti-taitoja mitkä jengi on ehkä unohtanut!