”Horjun mieluummin useiden todellisuuksien rajapinnoilla, kuin hukun yhden syövereihin”: Walt ei halua tehdä kaavamaista musiikkia

Jaakko Jylhä

Jyväskyläläisen artistitulokkaan debyytti-EP on kolmen vuoden työn tulos.

Trappia rock-mausteilla suoraan Suomen hiphop-pääkaupungista? Näillä sanoilla voisi ehkä luonnehtia jyväskyläläisen Waltin tuotantoa, tosin ”hiphop-pääkaupunki” -tittelin omimisesta saattaa tulla kiistaa ainakin lahtelaisten kanssa.

Vuodesta 2015 asti omaa musiikkiaan tehnyt Walt pyrkii luomaan tuoretta ja kiinnostavaa nykymusiikkia piittaamatta orjallisista tyyli- ja genrekäsityksistä. Kolmen vuoden ajan hiottu visio, ilmaisu ja artisti-identiteetti saavat kulminaatiopisteensä nyt, kun ensimmäinen EP Jäätä Kivee on tullut ulos.

– Puolet levystä ajetaan yön pimeydessä sydän syrjällään ja puolet kuljetaan taasen enemmän katutasolla. EP:ltä on aiemmin tänä vuonna julkaistu kaksi singlevideota Paikassa X ja 0%, jotka esittelevät nämä kaksi maailmaa. Horjun mieluummin useiden todellisuuksien rajapinnoilla, kuin hukun yhden syövereihin, Walt kertoo.

Kuuden raidan mittaisen EP:n tuotannosta vastaa pitkälti artisti itse jyväskyläläisen Bietron kanssa. Usealla kappaleella kuullaan myös Axel Kalan kädenjälkeä. Lisäksi paikallisosaamista vahvistaa tuottaja Ruuben, joka on huolehtinut levyn miksauksesta ja masteroinnista. Vierailijoina mikkiin ovat päässeet Axel Kala, Bietro sekä Lauri Haav.