Hiphop-tutkimuksen merkkiteoksen kirjoittanut Jeff Chang saapuu luennoimaan Suomeen

Can’t stop, Won’t stop: hiphopsukupolven historia -teoksen kirjoittaneen Changin luennolle on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 4. lokakuuta Balderin salissa Helsingissä järjestetään yleisölle avoin Jeff Changin luento, joka käsittelee hiphop-kulttuurin historiaa ja ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä. Luennolle osallistuminen on ilmaista.

Hiphop-kulttuuriin erikoistunut yhdysvaltalainen Chang on tunnettu kirjoittaja ja toimittaja sekä arvostettu puhuja. Hän on yksi vaikutusvaltaisen hiphoplevy-yhtiö SoleSidesin perustajista ja hänen artikkeleitaan on ilmestynyt muun muassa The Village Voicessa, Rap Pagesissa ja Spinissä. Chang tunnetaan ehkä parhaiten suomeksikin käännetystä Can’t stop, won’t stop: hiphopsukupolven historia -­kirjasta (2008), jota pidetään hiphop-tutkimuksen merkkiteoksena. Lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluvat kirjat Who We Be: A Cultural History of Race in Post-­Civil Rights America sekä We Gon’ Be Alright: Notes on Race and Resegregation. Niissä tarkastellaan kriittisesti Yhdyvaltojen ajankohtaisia kulttuurisia ja poliittisia kysymyksiä.

Stanfordin yliopiston Institute for Diversity in the Arts ­-instituutin johtajana työskentelevä Jeff Chang vierailee luennon tiimoilta Suomessa ensimmäistä kertaa. Tapahtuman järjestäjänä kunnostautuu vuonna 2014 perustettu tutkijaverkosto Hiphop Suomessa: suuntaukset ja sukupolvet, joka on Nuorisotutkimusseuran itsenäinen alaverkosto. Verkosto tarjoaa poikkitieteellisen keskustelufoorumin hiphop-kulttuurin tutkijoille oppialasta ja uran vaiheesta riippumatta. Sen tarkoituksena on koota ja kartoittaa Suomessa tehtävää hiphop-tutkimusta sekä edistää vuorovaikutusta tutkijoiden, artistien ja muiden hiphop-kulttuurin toimijoiden kesken.

Luennosta pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään myös livestream, jota on mahdollista seurata Hiphop Suomessa -verkoston Facebook-sivulla. Tutkimusverkoston Facebook-sivulle pääset tästä ja tapahtuman löydät täältä.

Jeff Chang:
HIP-HOP’S PROPHETIC VOICE: FROM ROOTS TO TRUMP

Balderin talo, Balderin sali (3 kr.)
Aleksanterinkatu 12 (Helenankatu 4)
Helsinki