Hiphop-tuottajana uransa aloittanut Sakke Aalto palaa juurilleen – tiedossa kokonainen Planet SAHH -tuottajalevyjen sarja

Sarja saa alkusysäyksensä jo tällä viikolla.

Kotimaisen urbaanin musiikin arkkitehti Sakke Aalto palaa hiphop-juurilleen uuden Planet SAHH -EP-sarjan muodossa. Sarjan laittaa liikkeelle ensimmäiseltä EP:ltä lohkaistu single 100 vuotta, jolla feattaa laaja kaarti kotimaisen rap-kentän nimiä.

– Tarkoituksena oli luoda biisejä, joissa feattaa toisilleen vähän vieraita räppäreitä, uutta dynamiikkaa. Kaikki tämä yhdistettynä mulle ominaisiin melodisiin hiphop-biitteihin niin soppa on valmis, Aalto kommentoi.

Aiemmin tuottaja on koonnut tekemiään biittejä kahdelle mixtapelle, jotka julkaistiin vuosina 2007 ja 2010. Varsinaista omaa tuottajalevyä häneltä ei ole kuitenkaan ennen kuultu.

100 vuotta julkaistaan perjantaina 15. kesäkuuta. Kappaleella ovat mukana Diison, Timi Lexikon, Fatboy L, Mäkki, Setä Tamu, Haamu, Tuomas Kauhanen, Brandon ja Skandaali.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen EP tulee ulos kesä-heinäkuun taitteessa. Julkaisusta vastaa Aallon oma levymerkki SAHH ja sen jakelee Sony Music.