Helsinkiläisen Jay Qsamon englanninkielinen räppi kunnioittaa 90-luvun hip hopin kulta-aikaa – debyyttisinkku on nyt julkaistu

Helsinkiläinen Jay Qsamo eli Juho Kuusamo on 26-vuotias Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen kandidaatiksi valmistunut näyttelijä.

Räppäri Jay Qsamon debyyttisingle Tune In on nyt ulkona. Singlen molemmista kappaleista Tune in ja Starter Pack Session on tehty myös musiikkivideot, jotka artisti on itse ohjannut ja editoinut. Englanniksi räppäävä J.Q. on suomiräpin energisimpiä lupauksia.

Helsinkiläinen Jay Qsamo eli Juho Kuusamo on 26-vuotias Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen kandidaatiksi valmistunut näyttelijä. Julkaisulla debytoivat myös helsinkiläisräppärit Meta (Sneaks) eli Ewan Kunchew ja SK-1 eli Sakariye Khalif. Masta Acen kanssa äskettäin kiertueella ollut DJ Loasteeze on Tune In -kappaleen videolla ja kertosäkeessä mukana.

Jay Qsamon soundi kunnioittaa 90-luvun hip hopin kulta-aikaa. Analogisen äänen lämmöstä ja aitoudesta on pidetty kiinni. Kappaleiden taustat on sämplätty 60- ja 70-luvun funk- ja jazz-vinyyleiltä, ja esimerkiksi Tune In -kappale on tehty ikonisella SP-1200-rumpukoneella. Koko single on masteroitu kelanauhalle ja näin klassikkosoundi saa viimeisen silauksen.

Sinkun tuotannosta vastaavat Maramice ja Jay Qsamo. Super Janne on miksannut ja masteroinut kappaleet itse rakentamallaan Super Pro Studiosilla Helsingin Vallilassa. Singlestä on julkaistu 300 kappaleen painos. Levyä saa nettikauppojen lisäksi jo muun muassa kivijalkaliikkeistä Helsingistä ja Tampereelta, ja The Crate -levy-yhtiö levittää sitä Saksassa.

Kuuntele sinkku alta: