Lahdessa viidettä kertaa järjestettävä Kaupungin äänet laajenee kolmipäiväiseksi – pääesiintyjinä Gasellit, Ruusut ja Maustetytöt

Tero Ahonen

Kaupungin äänet järjestetään 2.-4. elokuuta Lahdessa.

Mitä ottaisit mukaan paratiisiin? Hyvää musiikkia, parhaat ystäväsi sekä ruokaa ja juomaa? Kaikkea tätä tarjoaa 2.-4. elokuuta Lahdessa järjestettävä Kaupungin äänet -festari.

Tapahtuman viidentenä vuotena lavalle nousee ennätysmäärä esiintyjiä. Festivaali esittelee vuosittain rajun määrän uutta musiikkia, päästämättä tekijöitään helpolla. Historiansa aikana festivaalilla on esiintynyt jo lähes sata artistia. Vaikka yleisön toiveita kuunnellaan aktiivisesti, paria paikallista artistia lukuunottamatta artistit ovat esiintyneet Kaupungin äänissä vain kerran.

Loviisankadun paratiisissa tullaan näkemään tämän hetken kiinnostavimmat bändit kuten Ruusut, Gasellit ja Maustetytöt. Festivaali nostaa esille myös useita uusia ja nousevia artisteja. Tänä vuonna erityishuomion saa Pesso, joka esiintyy festivaalin jokaisena päivänä, jokaisella lavalla. Kaupungin äänissä alusta lähtien mukana ollut orkesteri Club De Lay nousee erikoiskeikalle Pikkuteatteri lavalle. Mukana keikalla myös jousiyhtye Strongbowsista tuttuja soittajia.

Festivaalin tuorein ja suurin kiinnitys on rouhea, tyylikkäästi kapinoiva ruotsalainen Nadia Tehran -luvassa on syntikoita, vahvaa biittiä ja punkkia. Debyyttialbumillaan kriitikot ja yleisön vakuuttanut Lac Belot nähdään Loviisankadulla ensimmäistä kertaa, samoin kun juuri levynsä julkaiseva Jesse Markin. Liikettä ja lämpöä riittää varmasti kun Aavikko, Yöstö, Räjäyttäjät ja Ursus Factory määräävät tahdin. Mukana ovat myös mm. Dj Kridlokk, PASA, Kari Tapiiri ja Tavas.