”Halusimme tuoda uhreille toivoa” – Lappeenrantalaisbändin uusi biisi kertoo parisuhdeväkivallasta

Aston Kalmarin uusi single murskaa parisuhdeväkivallan kulisseja.

Lappeenrantalainen rockyhtye Aston Kalmari on julkaissut uuden singlen Täältä lentää lautanen (feat. Ira). Kappale kertoo parisuhdeväkivallasta, ja se sai alkunsa vuoden takaisen koronasulun vuoksi uutisotsikoihin nousseen väkivaltatilastopiikin myötä.

Yhtye kertoo tiedotteessa, että kappaleella halutaan tuoda esiin fyysisen ja henkisen väkivallan seurauksia parisuhteessa.

Reippaalla poljennolla kulkevan rock-riffittelyn sanoitukset johdattelevat vaikeiden totuuksien äärelle: väkivaltaisen parisuhteen uhrille ei välttämättä ole luvassa onnellista loppua. Lyriikan osia on lainattu perheväkivaltaa käsitteleviltä keskustelufoorumeilta.

Kappaleessa esiintyy myös vierailevana laulaja-artistina The Voice of Finlandin kuluvalla kaudella kilpaileva Ira Mikkonen. 

”Halusimme kuvata aihetta hirviön perspektiivistä tuodaksemme väkivallan uhreille toivoa siitä, ettei vika ole heissä vaan vastapuolen ajattelutavassa. Ira tuo biisiin aiheeseen tarvittavaa herkkyyttä”, kommentoi Aston Kalmarin laulaja/kitaristi Aleksi Arola.

Kuuntele Täältä lentää lautanen alta.