”Haluan mun biiseillä kertoa kamalista asioista kauniilla tavalla” – Sara Siipola julkaisi debyyttialbuminsa

Henry Salmi

Ensimmäinen pitkäsoitto nyt ulkona.

Sara Siipola julkaisi tänään ensimmäisen studioalbuminsa. Kaunis kun itken -levy sisältää kaikkiaan kymmenen kappaletta – mukaan lukien aiemmin julkaistut singlet Rohkee sydän, Sä et oo enää mulle se, Mitä mä täällä teen, Thelma & Louise ja Kokonaan. Albumin yhteydessä levyn avausbiisi, Peto, saa sekin singlenä oman julkaisunsa.

”Peto kuvastaa masennusta tavalla miten itse sen tunnen, ja sen kanssa kamppailua. Se tulee välillä meidän kaikkien luo käymään, halusimme tai emme. Siitä selviää kyllä, kun päästää sen hetkeksi sisään ja tanssii sen kanssa. Jos alkaa kieltämään omia tunteita, tulee matkasta vieläkin vaikeampi. Vaikka nyt et pysty mihinkään, se on tarpeeksi tänään. Me kaikki kamppaillaan omien demoniemme kanssa ja minä halusin kirjoittaa biisin omistani”, Sara kertoo singlenä julkaistavasta avausbiisistään.

Sara Siipola julkaisi ensimmäisen singlensä vuonna 2019. Itse albumin valmistelu alkoi kuitenkin jo ennen kuin ensimmäistäkään kappaletta oltiin ehditty kuulemaan:

”Aloitin kirjoittamaan tämän albumin kappaleita vuonna 2017, ja matkan varrella biisejä on syntynyt monia kymmeniä. Tälle levylle valitsin mulle tärkeimmät ja rakkaimmat. Olen pienestä asti ollut vanha ja aika tumma sielu, joten elämän tuskista kirjoittaminen ja laulaminen tuntuu huomattavasti luonnollisemmalta kuin auringonpaisteesta kertominen. Haluan mun biiseillä kertoa kamalista asioista kauniilla tavalla ja oon kiteyttänyt tän albumin teemaksi ’Sydänsuruja ja mielenterveysongelmia’. Nämä laulut on mun elettyä elämää taiteen muodossa.”

Kuuntele albumi kokonaisuudessaan alta.