”Halpaa ja potkii” – tällä julkaisulla oli keskeinen osa kotimaisessa mixtapebuumissa

Wretchin, Aspektin ja KT:n muodostama Trilogia lainasi mixtapella Tasiksen kanssa amerikkalaisen Freewayn Flipside-hitin biittiä omaan kappaleeseensa. Vuosia myöhemmin kokoonpano pääsi esittämään kappaleen Freewayn kanssa Blockfestin jatkobileissä.
Ville Häyrynen

"Pommmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!"

Rähinä Records tarjoaa kuuntelijoilleen palan 15 vuoden takaista hiphop-historiaa ilmaiseksi, sillä loppuunmyyty Pommi Vol. 1 on nyt laitettu jakoon kokonaisuudessaan. Toukokuussa 2003 julkaistu streetpromomixtape-CD iskettiin linjoille Rähinän 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mikko Määttäsen toimittaman Rähinä20-juttusarjan yhteydessä.

Paketti sisältää 80 minuuttia raakaa ja hiomatonta materiaalia Rähinän artisteilta. Kollektiivin alkuperäisen ydinryhmän eli Fintelligensin, Kapasiteettiyksikön, Avaimen ja Jussi Valuutan ohella julkaisulla kuullaan laajempaakin Rähinä-perhettä.

TrilogiaJurassikki ja Brutus olivat vuonna 2003 Rähinän seuraajille jo tuttuja nimiä, samoin Kapasiteettiyksikön kakkosalbumilla vierailleet Mikko ja Leina. Kuriositeettina mainittakoon, että jälkimmäinen osallistui hieman yllättäen vuonna 2011 Rähinän ja The Voicen järjestämään First Lady -kilpailuun, jonka voitti lopulta Wava. Bboy-piireissä nimellä Wartecs tunnettu Mikko taas on myöhemmin tehnyt yhteistyötä etenkin Tuomas Kauhasen kanssa.

Mixtapella esiteltiin myös kokonaan uusia nimiä EMP:n, Gbrl & II:n, C-miehen ja Tummapaahto Sound Systemin muodossa. EMP eli Eriävä Mielipide oli Vokaalin ja Jayn muodostama kaksikko, kun taas Gbrl & II:n toinen osapuoli Ii tunnetaan paremmin nimellä Timo Pieni Huijaus. Levyn ehdottomasta klassikkoraidasta Happivajarit vastannut Tummapaahto Sound System sen sijaan osoittautui Avaimen ja Jussi Valuutan yhteisprojektiksi.

Mikäli Pommi Vol. 1 ei ole jo entuudestaan tuttu, niin hop hop tänne. Enää herää kysymys: kuka on levyn saitille ladannut ”rahinafani84”? Epäilemme että asialla on ollut pelimies nimeltä Joonas Wörlin.