Haamun uusi kappale on toive paremmasta huomisesta – mukana kuullaan Elastinen ja Aina

Uutta Haamua.

Pitkän linjan räppärinä ja tuottajana ansioitunut Haamu on julkaissut uuden singlen.

Tuoreella Kuvittele-biisillä vierailevat myös Suomen menestyneimpiin rap-artisteihin lukeutuva Elastinen ja Toistuvat Yllätykset -hiphop-kollektiivista tuttu Aina. Kappale on tuotettu yhdessä Sattaliten kanssa ja julkaisu toteutui Rekamin Pihlderberg-levymerkin kautta. Haamun kertoman mukaan kappale on toive paremmasta huomisesta ja siitä, kuinka yhteisössä on voimaa kääntää asiat parempaan päin:

”Kuvittele on toive paremmasta huomisesta, John Lennonin jalanjäljissä. Aloin kirjoittamaan biisiä ennen Ukrainan sotaa, mutta sen alettua aiheesta tuli entistä henkilökohtaisempi ja ajankohtaisempi. Halusin irrottautua jokapäiväisestä mieltä synkistävästä sekä voimia vievästä doomscrollingista, ja keskittää energiani hyvään: niihin asioihin, joita haluaisin maailmassa nähdä. Musiikki ei ole ollut minulle ainoastaan pakopaikka ikäviltä asioilta, vaan ehkä enemmänkin työkalu käsitellä niitä ja omia tunteita. Sen lisäksi se on tuonut paljon toivoa ja iloa. Näitä samoja asioita haluan itsekin välittää eteenpäin. Tällä biisillä ei ole tarkoitus heittää pyyhettä kehään ja paeta utopiaan, vaan rohkaista ajattelemaan, että pystymme yhdessä muuttamaan maailmaa paremmaksi paikaksi jälkipolville. Omien sanojen, valintojen ja tekojen kautta. Voimme aloittaa kuvittelusta.”

Yhteistyöstään Elastisen ja Ainan kanssa artisti on puolestaan kertonut seuraavaa:

”Kun ite aloitin räppäämisen 2000-luvun alussa englanniksi, kuuntelin enemmän jenkkiräppiä, mutta muutama kotimainen artisti sai minut innostumaan myös suomiräpistä: Avain, Fintelligens, Tulenkantajat, Ritarikunta, Seremoniamestari ja Flegmaatikot. Yksi ensimmäisiä muhun iskeneitä kotimaisia albumeita oli Fintelligenssin Renesanssi. Kyseiseltä albumilta mulle jäi erityisesti mieleen kappale Kelaa sitä, jonka yhteiskunnallista sanomaa ja biittiä fiilistelin junnuna paljon. Siispä oli suuri kunnia saada Elastinen tähän mukaan. Lopulta biisin kruunasi Ainan upea laulu kertosäkeessä ja kappaleen lopussa.”

Lopputuloksen kruunaa Atte Heinosen ohjaama musiikkivideo, jonka voi ottaa katseluun alta.