Haamulta uusi video – paljasti uransa suurimman kompromissin, katso

Haamu julkaisi uuden sinkun ja siihen tehdyn videon. Laulaja-nimisellä biisillä räppäri kertoo, millaista artistina oleminen kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan on.

FUM.FI tavoitti miehen, joka kertoi, että Kendrick Lamar -vaikutteet saattavat kuulua läpi, sillä räppäri tunnustaa kuunnelleensa palkittua artistia viime aikoina paljon.

– Itselleni nykyräppi ei tarjoa sellaista mystiikkaa kuin 90-luvun alun räppi tarjosi. Jotenkin tuntuu siltä, että nykyräpissä hieno ja eteerinen soundimaailma on kohdallaan, mutta se sanoma uupuu kokonaan lyriikoista. Tässä suhteessa Kendrick on hyvä poikkeus, sillä hänellä on fressiä tuotantoa ja sanomaa, Haamu toteaa.

Haamun mukaan Laulaja kertoo artistina olemisesta ja sen vaikeudesta.

– Biisi on just siitä artistina olemisesta ja omistautumisesta omalle taiteenlajille. Ja omista visioistaan kiinnipitämisestä, vaikka ympärillä olevan ihmiset antaisivat painetta ja yrittäisivät ohjata jonnekin aivan muualle.

– Haluan tässä puhua siitä, kuinka artistit joutuvat välillä tekemään kompromisseja, kun joudutaan miettimään sitä, onko tärkeämpää artistina oleminen vai toimeentulo.

Myös Haamu on käynyt läpi samat koettelemukset omalla urallaan.

– Suurin koetinkiveni oli ehkä se, kun tajusin, että en pysty elättämään itseäni pelkästään räppärinä. Mutta koska haluan elättää itseni musiikkona, ymmärsin, että voin myös tuottaa musiikkia. Olen onneksi löytänyt hyvän balanssin tuottamisen ja räppäämisen kanssa.

Haamun mukaan muusikkona olemisen yksi parhaita puolia on se, että voi vaikuttaa ihmisiin musiikin ollessa universaali kieli, jonka avulla voi kommunikoida lukuisten ihmisten kanssa.

– Mulle musiikki on eniten oman maailmankuvani ja arvomaailmani jakamista. Musiikki on kollektiivinen ja interaktiivinen juttu, jonka avulla pystyn kommunikoimaan paremmin kuin millään muulla keinolla.

– Mieleenpainuvin muistoni tällaisesta kommunikaatiosta on ehkä se, kun Oulun-keikan jälkeen pari nuorta kundia tuli kertomaan minulle, kuinka Muuttolintu-biisi on muuttanut heidän tapaansa tarkastella maailmaa. Olen itse kaksikulttuurillisesta perheestä, ja biisi kertoo sellaisesta juurettomuudesta, joten kundien antama palaute tuntui hyvältä.