Grime-tähti Skepta Blockfesteille

Tampereen ydinkeskustassa 18.-19. elokuuta järjestettävän kaupunkifestivaalin uusin kiinnitys on brittiläinen grime-suuruus Skepta.

BET-, Mercury- ja MOBO-palkittu Skepta on noussut viime vuosina grime-tyylisuuntauksen tunnetuimmaksi nimeksi. Tottenhamissa varttunut artisti aloitti uransa dj:nä ja tuottajana, mutta päätyi nopeasti myös räppäämisen pariin. Vuonna 2006 Skepta perusti veljensä Jme:n kanssa Boy Better Know -kollektiivin, jonka riveissä vaikuttaa tätä nykyä Draken ja Wileyn kaltaisia nimiä. Drake on vakuuttunut Skeptan kyvykkyydestä sen verran paljon, että hän antoi tuoreella More Life -soittolistallaan Skeptalle kokonaan oman kappaleen nimeltään Skepta Interlude.

Skeptan tuorein levy, 2016 ilmestynyt ”Konnichiwa” valittiin useiden eri medioiden (The Guardianista Pitchforkiin) toimesta viime vuoden parhaiden albumien joukkoon. Singlet That’s Not Me, Ladies Hit Squad, Man ja erityisesti Shutdown nousivat genren hiteiksi. Tänä keväänä Skeptalta on ilmestynyt jälleen uutta tuotantoa No Security -singlen muodossa.

Samalla Blockfestin artistikattaukseen liittyvät maamme suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva JVG, ”Kromihammas”-levyllään Suomen virallisen albumilistan ykköseksi singahtanut Tuuttimörkö, rytmimusiikin monilahjakkuus Tykopaatti sekä vastikään uudet singlet julkaisseet View ja Töölön Ketterä.

Tämän vuoden Blockfesteille on jo entuudestaan julkistettu viisinkertainen Grammy-voittaja Lil Wayne (US), Bad and Boujee -jättihitistään tunnettu Migos (US), Avaimen ”Punainen tiili” -erikoiskeikka, Cheekin ja Elastisen Profeetat, MC Taakibörstan ja Tuomion & Koneen kesän ainoa yhteiskeikka, vuoden miessolistina palkittu Mikael Gabriel sekä Evelina. Festivaalin liput myy Ticketmaster sekä Tiketti.