Graffiti on ottanut Espoon kulttuurikeskuksen haltuunsa – ART ATTACK! tuo galleriatilan valkoisille seinille 12 graffitimaalarin töitä kolmen viikon ajaksi

ART ATTACK! -näyttelyn kuraattorit Hende ja Sellekhanks ovat värvänneet mukaan joukon graffitimaalareita, joiden tagit saattavat olla espoolaisille entuudestaan tuttuja.

Espoon Kulttuurikeskuksessa on auennut ART ATTACK! -graffitinäyttely. Geezersin, Häiriköt-päämajan ja Laitilan wirvoitusjuomatehtaan tukema näyttely on avoinna sunnuntaihin 29. lokakuuta asti.

Graffitimaalarien ryhmänäyttelyssä on esillä teoksia kahdeltatoista eri tekijältä. Oman panoksensa näyttelyyn ovat antaneet Acton, Dandysteele, Hende, Kiss, Koponee, Ninakuu, Psyke, Ray 52, Rosk, Salt, Sellekhanks ja Soved.

ACTON / Blood Design. Näyttelyn teokset ovat myynnissä.

Syysloman aikana näyttelyn yhteydessä pidetään nuorten työpajoja. Esimerkiksi graffittityöpajassa taiteillaan jokapäiväisiä käyttöesineitä yksilöllisempään muotoon spraymaalien ja maalitussien avulla. Graffitikulttuurin perinteiden mukaisesti maalia pintaansa saavat muun muassa vinyylilevyt, kengät ja vaatteet.

Hiphop-kulttuurin muitakin elementtejä on tarjolla, kun vastikään graffitiaiheisen Sä maksat -romaanin toisena kirjoittajana kunnostautunut Hätä-Miikka tulee vetämään rap-työpajan. Yhtä lailla breikkaamisesta innostuneille on tiedossa kiinnostavaa ohjelmaa, kun Louhisalissa esitetään Suomibreikkiä 1983-2013 -dokumenttielokuva. Dokumentin lappeenrantalainen ohjaaja Hiski Hämäläinen on paikalla näytöksessä.

Lisäksi Art Attackin Facebook-sivuilla on kilpailu 12-20-vuotiaille, jossa voittajan oma graffiti-aiheinen taulu voi päästä esille näyttelyyn. Suunnitelma taulusta toteutetaan maalitusseilla ja spraymaalilla, ammattitaiteilijoiden opastuksella. Voittajalle saa feimin ohella lahjakortin Geezers the Shop -liikkeeseen. Kilpailu päättyy perjantaina 13. lokakuuta.

Näyttelyn avajaiset järjestetään keskiviikkona 11. lokakuuta klo 19-21. Paikan päällä avajaisissa tarjoillaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan juomia. Myynnissä on myös pieni erä paikallisen HellRaisers Crew -graffitiryhmän kovakantista historiikkia normaalia edullisempaan hintaan signeerattuna.

Espoon Kulttuurikeskus sijaitsee osoitteessa Kulttuuriaukio 2. Lisätietoja löydät täältä!