Gasellien uusi kappale kertoo yksinjäämisen pelosta – mukana kuullaan myös Abreu

Nana Simelius

Gasellit julkaisi uutta musiikkia.

Gasellit on julkaissut uuden kappaleen nimeltään Laulu ilman sanoja.

Yksinjäämisen ja sen pelon ympärille rakennettu kappale on järjestyksessään toinen single yhtyeen ensi vuonna julkaistavalta albumilta. Edellinen singlejulkaisu, Pakko relaa ennen kun mä delaan, ilmestyi viime keväänä. Uudella biisillä luotetaan kielikuvien voimaan, josta yhtye on kertonut seuraavasti:

”Laulu ilman sanoja on biisi yksinjäämisen pelosta. Me ollaan bändin sisällä puhuttu paljon siitä, kuinka vaikea tunteista on välillä puhua suoraan ja miten niitä on usein helpompi sanoittaa kielikuvien kautta. Nyt sitten vyörytettiin niitä biisillinen ja toivotaan, että tunne välittyy.”

Yhtye palasi viime kesänä monen muun artistin ja yhtyeen tavoin keikkalavoille koronarajoitusten vihdoin hellitettyä. Näillä keikoilla he törmäilivät jatkuvasti Abreun kanssa backstageilla ja hotelleilla, mikä johti yhteistyökuvioihin:

”Siinä keikkoja odotellessa vaihdettiin akuuteimmat juorut ja toisinaan uppouduttiin keskustelemaan syvällisemminkin. Turinoinnin ohella tuli joskus idea, että voitais tehdä musaakin yhdessä. Nyt ne puheet sitten realisoitui ja Abreu tuntuu täydelliseltä fiitiltä tähän biisiin.”

Kappaleelle julkaistiin myös video, jonka pääsee katselemaan alta.