Gasellien imussa

Thube Hefner, Musajusa, Päkä ja Hätä-Miikka Kuva: Niko Saarinen

Gasellien haastattelussa puhutaan Bull Mentulasta, imusta ja muutakin tiukkaa asiaa.

Gasellien kanssa keskusteleminen on oma lajinsa, sillä juttu polveilee jatkuvasti reiteille, joiden määränpäätä ei voi ennustaa. Hätä-Miikka, Thube Hefner, Musajusa ja Päkä jatkavat toistensa ajatuksia ja puhuvat kuka mistäkin. Ryhmän sisäinen positiivinen energia on kuitenkin lähes konkreettista, joten ehkä kannattaa vain lähteä nelikon matkaan ja katsoa mitä tapahtuu. Siitähän heidän tänään julkaistu Imus-biisinsäkin tavallaan kertoo.

Thube Hefner: Imussa puhutaan siitä, kuinka me halutaan lähteä asioihin mukaan ja ehkä kehottaa muitakin tekemään niin. Että kun sua pyydetään mukaan johonkin, et tekisikään asiasta ongelmaa vaan ottaisit sen mahdollisuutena.

Musajusa: Halutaan puffata sitä heittäytymisen asennetta ja levittää sellaista ilosanomaa, että kannattaa lähteä hömppiinkin juttuihin mukaan.

Hätä-Miikka: Vaikka me ei tietenkään mihinkään hömppähommiin lähdetä!

Musajusa: Ehkä meidän kynnys hömppähommalle on niin korkea, että kaikki hömppä tuntuu meidän mielestä ihan asialliselta. Oltiinhan me esimerkiksi Bull Mentulan kanssa bodaamassa! Luultiin, että ollaan menossa tekemään haastattelua Bullin kanssa, mutta oltiinkin sen rääkättävinä salilla.

Aina kannattaa siis sanoa kyllä, vakuuttavat Gasellit. Heidät heittäytyminen on johdattanut monenmoisiin tilanteisiin, kuten uimaan vaatteet päällä kylpyammeessa, ratsastamaan musiikkivideolla, pelaamaan jenkkifutista oikean joukkueen kanssa, kekkuloimaan ysärivaatteissa Mannerheimintietä, keilaamaan metrossa…

Päkä: Meidän tavoite ei siis ole kehottaa ihmisiä olemaan totaalisen idiootteja! Aivoja pitää tietysti käyttää siinä, mihin kannattaa lähteä mukaan ja mihin ei.

Musajusa: Ehdottomasti muut ihmiset pitää aina ottaa huomioon. Mihinkään sellaiseen ei mekään lähdettäisi mukaan, minkä idea on esimerkiksi tehdä muut naurunalaisiksi. Mutta mukavuusalueen ulkopuolelle on hyvä välillä vähän heittäytyä.

Hätä-Miikka: Joo, se on se juttu! Unohda kaikki toi aiemmin paskanjauhaminen, Päkä sen sanoi!

Kuvakaappaus: Yle Areenan Youtube-kanava / Annen jumppanurkka feat. Bull Mentula ja Gasellit

Vaikka Gasellit heittävät helposti vitsiksi, löytyy heidän musiikistaan synkkiäkin sävyjä. Imus-kappaleellaan he tavallaan astuvatkin juuri edellämainitun mukavuusalueensa ulkopuolelle tekemällä – no, mukavan biisin.

Päkä: Viime levyn jälkeen aika moni ystävä sanoi, että onpa synkkää ja valittavaa musaa, vaikka me ollaan tällaisia positiivisia äijiä. Sitten me huomattiin, että oltiin ehkä muodostettu negatiivisuudesta oma mukavuusalue. Että jos kaiken kääntää aina vähän vittumaiseksi, se on helpompaa. Uusilla biiseillä ollaan koitettu haastaa itseämme sillä, ettei asiat olisikaan lähtökohtaisesti huonosti, vaan että ne voi olla myös hyvin. Tai ainakin hyvään suuntaan.

Musajusa: Tulevalle levylle on haettu juttuja, joita ei oltaisi pari vuotta sitten lähdetty edes kokeilemaan. Huomattiin kuitenkin, että aika pitkälti kaikesta selvittiin kuivin jaloin himaan ja ollaan itse tosi tyytyväisiä tulevaan levyyn. Siitä kuulee, että me ollaan jotenkin kotonamme siellä mukavuusalueemme ulkopuolellakin.

Hätä-Miikka: Gaselleille hankalimpia on juuri duurisävelet, vaikka meissä on tyyppeinä paljon iloluontoisuutta. Näen meissä kaikissa myös sisäiset villevalot, mutta ehkä se ei niinkään näy ulospäin.

Thube: Eikä kumpikaan puoli ole koko totuus.

Päkä: Musamme alkoi kuitenkin ehkä mennä vähän yksiulotteiseksi, ja sitä suuntaa päätettiin lähteä muuttamaan.

Thube: Ollaan toisaalta myös puhuttu, että vaikka elämässä on hyvä olla tavoitteita, on myös ollut vahvasti sellainen fiilis, että pitäisi osata nauttia niistä jutuista mitä tällä hetkellä on. Meillä on ollut hemmetin hyvä meininki varsinkin viimeisen vuoden ajan, eikä haluaisi siksi liikaa pyrkiä veren maku suussa mihinkään tiettyyn pisteeseen. Ei sitä oo kuitenkaan koskaan tyytyväinen, kun pääsee siihenkään, joten mieluummin nauttii matkasta.

Tuoreimpana kyseinen matka on siis tuottanut Imus-singlen, joka on esimakua Gasellien tänä keväänä julkaistavalta albumilta. Muuten matkalle ei kasata liikaa välietappeja.

Thube: Kun tämä haastattelu loppuu, Jusa kyyditetään Pasilaan miksaamaan ja laitetaan ovi takalukkoon. Lauantaiaamuna me mennään avaamaan ovi, ajetaan taksilla lentokentälle ja lähdetään Puerto Ricoon lomailemaan. Takaisin tullessa painutaan suoraan kentältä Tenhoon keikalle ja sitten mennään nukkumaan. Juuri siihen asti suunnitelmat on selvillä.