Gaselleilla on jano – isossa nosteessa oleva kokoonpano julkaisee uuden albumin lokakuussa

Tero Ahonen

Kaapelitehtaalla järjestettävistä levyjulkkareista lupaillaan vuoden parhaita kotibileitä.

Helsinkiläinen rap-yhtye Gasellit eli Hätä-Miikka, Päkä, Thube Hefner ja DJ-tuottaja Musa-Jusa on saanut valmiiksi uuden albuminsa. Kokoonpanon odotettu viides pitkäsoitto kantaa nimeä Jano ja se julkaistaan 26. lokakuuta.

Gasellien uudella albumilla liikutaan isojen teemojen äärellä.

– Tuska maailman tilasta ja oman elämä turhanpäiväisyydestä on läsnä, kuitenkaan unohtamatta ystäviä ja muita elämän positiivisempia perusprioriteetteja, ryhmä kuvailee.

Levyn tekeminen oli kokoonpanolle pitkä prosessi, johon mahtui myös vastoinkäymisiä. Alun perin albumin oli tarkoitus olla purkissa jo ennen kesää.

– Aiempien levyjen tekemisestä ollaan opittu se, ettei kesähelteet ole se kaikkein paras aika kuluttaa päiviä tunkkaisessa studiokopissa. Etenkään jos talo, jossa studio sijaitsee on samaan aikaan julkisivuremontissa. Kesällä ois kivempi viettää aikaa festareilla ja ystävien kanssa mökillä. Niinpä alkukeväästä 2018, kun levy oli jo melko hyvällä mallilla, me sovittiin, että tehdään levy valmiiksi ennen festarikauden alkua, Gasellit kertaa.

Suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut ihan sellaisenaan.

– Valitettavasti jälleen kerran taiteilu osoitti arvaamattoman puolensa. Biisit ei aina synny käskemällä. Me vietettiin paljon aikaa studiolla, mutta osa biiseistä ei vaan ottanut edetäkseen. Joskus ne vaan vaatii aikaa ja pureskelua. Lisäksi Päkällä oli jotain varmaan stressiperäisiä ongelmia äänensä kanssa, eikä siitä meinannut viikonlopun keikkojen jälkeen irrota mikkikopissa pihaustakaan. Niinpä me vietettiin iso osa tästä poikkeuksellisen helteisestä kesästä studiolla remonttimiesten samalla piikatessa ja rapatessa ulkoseinää kuntoon.

Koska Gasellien kesä meni lähinnä studiorusketusta hankkiessa, on Jano-levyn joulukuisista levyjulkkareista lupa odottaa poikkeuksellisia. Koko illan kotibileet laitetaan tulille iltayhdeksältä ja ne jatkuvat aina aamuneljään asti. Keikka on Gasellien ainoa pääkaupungissa loppuvuoden aikana.

– Yritetään säätää levyjulkkarikeikalle mukaan paljon vierailijoita ja kaikkea muuta kivaa. Illan aikana esiintyy myös meidän lempikoira eli Karri Koira. Toivottavasti meidän lisäksi muutkin löytävät paikalle ja saadaan hieno ilta aikaiseksi.

Lisäksi heti keikan jälkeen kuullaan Gasellien historian ensimmäinen DJ-setti. Ennakkotietojen mukaan tiedossa on ”klassikoita, hyvää uutta musaa ja hölmöilyä”.

Liput levyjulkkareihin Kaapelitehtaalle tulevat myyntiin Tikettiin maanantaina 3.9. klo 12. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.