FUM.fi:n ENSINÄYTTÖ: Time-videon julkaissut Bentality pyrkii nostamaan uransa uudelle tasolle

Helsinkiläisartistilla on työn alla ensimmäinen pitkäsoitto.

Suomalais-amerikkalainen Bentality on jo pitkään ollut monien räppipäiden tutkalla yhtenä kotimaisen hiphopin lupaavimmista englanniksi pärskivistä nimistä. Helsinkiläisartistin tähänastisesta katalogista löytyy yksi EP, tukku sinkkuja sekä muutamia videoita, joista tuorein nähdään nyt FUM.FI:n ensinäytössä.

Time sai alkunsa jo muutama vuosi sitten, kun Bentality ja kappaleen kertosäkeestä vastaava miamilainen Ace Bugatti keskustelivat tekemisistään. Molemmista tuntui siltä, että aika alkaisi pikkuhiljaa olla oikea nostaa hommat uudelle tasolle. Tällä hetkellä Bentalitylla onkin työn alla ensimmäinen kokopitkä albumi, jonka hän lupaa sisältävän uransa parasta materiaalia.

– Mä oon aika paljon tehnyt musaa, jonka sanat kehottavat kuulijaa olemaan anteeksipyytelemättömästi oma itsensä sekä käyttämään järkeä. Mä oon myös viime aikoina oppinut, että musaa on kiva tehdä ja kuunnella kun sanoma on iloista tai muuten vaan ei niin vakavaa. Meinaan tuolla sitä, että esimerkiksi mun levyllä kaikki biisit eivät tule olemaan niin kryptisiä että tarvitsee jonkun professorin tutkinnon jos haluaa hiffata mikä biisin aihe edes on. Jotkut on, mutta ei kaikki, Bentality maalailee.

Toistaiseksi 22-vuotias rap-artisti ja tuottaja on puskenut julkaisunsa ulos itsenäisesti. Levytyssopimuksen solmiminen jonkin levy-yhtiön kanssa ei kuitenkaan ole mitenkään poissuljettua, mikäli tarjottu diili olisi hyvä.

– Tämän tyylisellä ja kielisellä musalla se levydiili ei vaan tunnu niin tärkeältä prioriteetilta, ei ainakaan Suomessa. En siis etsi kuumeisesti diiliä, mutta en ole myöskään ”indie tai ei mitään” -ihminen.

Viime vuoden aikana noin sata keikkaa heittäneellä Bentalitylla on oman levynsä ohella meneillään muutama muu projekti kahden eri funk-kokoonpanon kanssa. Tulossa on siis isolla kädellä uutta materiaalia, joka toivottavasti raivaa omalta osaltaan tietä myös seuraavalle sukupolvelle.

–  Jenkkiaksentilla räppäävä tumma jäbä ei ole se mikä ekana tulee suomalaisen hiphopin Spotify-listalla vastaan, mutta koen olevani tosi tärkeä osa suomiskeneä. Olen saanut palautetta, että olen toiminut monelle ruskealle skidille esimerkkinä siitä, mitä kaikkea täällä voi tehdä. Kun tsiigaa noita lapsia jotka kasvaa, niin voin luvata että mun näköistä populaa tulee olemaan Suomen hittilistoilla entistä enemmän tulevaisuudessa, joten toimin mun kollegoiden kanssa ovimiehenä tässä jutussa, Bentality päättää.