FUM.fi:n ENSINÄYTTÖ: Saippuakuplia, savua ja seksiä – Inan uutuusvideolla ei odoteta enää sekunttiakaan, kun ”se” viesti tulee puhelimeen

Helsinkiläisartisti sekoittelee hiphop-, r'n'b'- ja pop-vaikutteita.

Helsinkiläinen Ina on jo jonkin aikaa tehnyt itselleen nimeä artistina, jonka tuotannossa kuullaan vaikutteita hiphopista, r’n’b:stä ja popista. Laulajalupaus on huomattu myös maailmalla, sillä hän on päässyt työskentelemään muun muassa electro-housen hollantilaisen supernimen Laidback Luken kanssa.

Tällä hetkellä Ina työstää Nikolai Alhon tuella uusia kappaleita, joista ensimmäisenä julkaisunsa on saanut Ride My Wave. Uutta materiaalia on lupa odottaa lisää elokuun lopussa.

Ride My Wave nousi toukokuussa Spotifyn Suomen viraalilistan parinkymmenen kuunnelluimman kappaleen joukkoon. Nyt kappaleelle on saatu valmiiksi video, joka nähdään ensimmäisenä FUM.FI:n ensinäytössä. Lue artistin haastattelu alta!

Olet useimmille urbaanin musiikin seuraajille ihan uusi nimi. Kuka olet, mistä olet kotoisin ja mitä teet?

Olen Ina, 26-vuotias naisenalku Helsingistä, born and raised. Oon ikuinen haaveilija, Helsingin nuorin kissamummo joka on puoliks saippuakuplia ja savua. Mä yritän tehä hyvää musiikkia ihmisille mihin mahollisimman moni voi samaistua ja tuntee niitä fiiliksiä mun kanssa.

Uusien biisien myötä haluun myös et sun tanssijalkaa rupee vipattaa. Haluun että ihmiset tuntee olonsa voimakkaaks ja seksikkääks, mutta muistaen että välillä on ihan ok myös itkeä.

Millainen tausta sinulla on musiikin kanssa?

Niin kauan kun muistan niin musiikki on ollut iso osa elämää. Äiti on laulaja, joten meillä ei oo ollut hiljasta kotona ikinä ja oon laulanut jo ennen kun oon yhtäkään lausetta osannut puhua. Koko ala- ja yläasteen olin myös musiikkiluokalla. Oon aina tienny että musiikki on se mitä mun kuuluu tehdä.

Miten luonnehtisit omaa tuotantoasi?

Sanoisin että se on ollut yllätyksiä täynnä. En oo halunnut jäädä tiettyyn lokeroon koska hyvä musiikki on aina hyvää musiikkia. Mutta kyllä se urbaani fiilis, pienet r’n’b -vibat ja 808 sekotettuna raakoihin kitarasoundeihin on se, millä luonnehtisin mun yleistä soundia. Tuotannosta näkyy eniten nuoren naisen kasvutarina, just niin värikkäänä kun se on.

Avaa hieman Ride My Wave -kappaletta, mitä se käsittelee ja mistä sait idean siihen?

Ride My Wave kertoo siitä tyypistä kuka saa sun kropan tutisemaan. Se kertoo siitä miten koko muu maailma sammuu kun te ootte yhessä ja jotain maagista tapahtuu. Se kertoo siitä että olitpa missä vaan, ku se viesti tulee ”missä oot, tuu tänne” niin se fiilis vie sut sen luo. Sen yhen tyypin luo kuka saa sut loistamaan. Se kertoo niistä öistä joiden sä et haluis loppuvan ikinä. Se on suoraan sanottuna kaunis seksibiisi.

Millainen ajatus videon taustalla on?

Videossa ollaan keskellä kuvauksia jolloin ”se” viesti pilpahtaa puhelimeen ja mä en mieti sekunttiakaan että jäänkö vai lähdenkö. Se uskomaton fiilis on oottamassa mua jos lähen, joten jätän kuvaukset kesken ja lähen sen tyypin luo, sen tyypin kuka räjäyttää sun tajunnan.

Millaisia suunnitelmia sinulla on tälle kesälle, onko jengillä mahdollisuus päästä näkemään liveä jossain?

Kesällä tiputetaan vielä pari biisiä mistä oon superinnoissani ja katotaan miten porukka ottaa ne vastaan. On tulossa kyllä jokaiselle jotakin, sen voin sanoa. Sen jälkeen jos keikkapyyntöjä tulee niin ehdottomasti mennään!