FUM.fi:n ENSINÄYTTÖ: Mouhous nostaa lepopulssin kolmeensataan uudella videollaan

"Kaikki alkoi kun sai louvoo taas..."

FUM.FI:n tutkalla on jo pitkään näkynyt jyväskyläläinen Mouhous, jonka muodostavat SuperDuve, Monako ja Van Hegen sekä tuotantopuolesta vastaava Axel Cash. Alun perin omakustannepohjalla toiminut trap / hiphop-yhtye jäi mieleen heti alussa tiputtamillaan singleillä ja Crackstreetboys EP:llä, josta uutisoimme viime syyskuussa. Nyt Etenee Recordsille sainattu ryhmä on palannut uuden materiaalin kanssa, joka jatkaa samaa luunkovaa linjaa aiempien julkaisujen kanssa.

Mouhouksen uusin single Leposyke 300 sai alkunsa nelikon halusta tehdä todella energinen bileträkki ilman mitään sen erikoisempaa draaman kaarta. Kappaleen musiikkivideolla yhtye leikitteleekin stereotypioilla hieman samaan tapaan kuin aiemmalla Hellafly-videollaan. Ryhmän kotikaupungissa kuvatulla uutuusvideolla nähdään muun muassa thainyrkkeilyä, twerkkausta, tankotanssia ja skeittausta. Lisäksi paikallisen koulun liitutaulu on tukotettu täyteen tekstiä Crackstreetboysien toimesta. Onko kyseessä kosto jostakin jälki-istuntokokemuksesta, jossa rangaistuksena oli kirjoittaa taululle Bart Simpson -henkisesti samaa lausetta uudestaan ja uudestaan?

– Ei, mutta jälki-istuntoon jouduttiin kyllä silloin yläasteaikoina useampaan otteeseen. Se taisi johtua pääasiassa siitä, että myöhästymisiä kertyi aina sen verran että kerran viikossa sai käydä tunnin-pari istumassa, SuperDuve nauraa.

Jos Mouhouksen jäseniä on kouluaikoina saanutkin odotella, niin kokoonpanon uuden materiaalin kanssa niin ei kuitenkaan tarvitse onneksi tehdä. Yhtyeen uusi EP alkaa nimittäin olla jo loppusuoralla ja seuraavaksi nelikolla on tähtäimessään kokopitkä levy.

– Se olisi sellainen juttu mikä olisi tosi siistiä tehdä, koska kyllä me kaikki ollaan kuunneltu albumeita koko ikämme.

Mouhouksen ohella Jyväskylästä tulee lähes taukoamattomalla syötöllä muutakin laadukasta räppiä. Mitä kaupungin vesijohtoveteen on laitettu?

– Siis mä en tiedä. Soitin just viime viikolla vesilaitokselle kun oli pieni writer’s block, että olivatko ne jättäneet mun vesijohdosta tällä kertaa sen tavaran pois. Sitten riimejä rupesi taas tulemaan tällä viikolla kun käytiin vähän keikkareissulla. Mä en tiedä mikä siinä on, mutta pakko heittää vielä oman kaupungin hehkutus: keskiviikkona oli paikallisen Matala Profiili -poppoon levyjulkkarit ja oltiin siellä keikalla, oli kyllä ihan huikea meininki. Se oli ihan vitun katosta läpi, oli stagedaivailua ja jengi ihan meiningeissä. En tiedä mikä täällä on, mutta Jyväskylässä jengi on räppipäissään!