FUM.fi:n ENSINÄYTTÖ: Julma H:n tyly rakkauslaulu täydentyy mustavalkoisella musiikkivideolla

Julma H:n raadollinen rakkauslaulu Se on menoo sai tänään seurakseen musiikkivideon.

Julma H:n Mustalta albumilta löytyvä Se on menoo on raadollisuudessaan rehellinen kappale, jossa tunteet ovat suuria hyvässä ja pahassa.

– Kyllä sen voisi rakkauslauluna nähdä. Kappale kertooo kahden voimakkaan ihmisen suhteesta, jossa astiat välillä lentää mutta lopulta myrskyt tyyntyy, Julma H kertoo. – Alunperin halusin tehdä intensiivisen ja realistisen biisin miettimättä liikaa, mitä saa sanoa ja mitä ei. RPK teki kovan biitin, mihin Joni sai vapaat kädet tehdä musiikkivideon.

Julma H kertoo hiljattain julkaistun Mustan albumin myötä saaneensa valmiiksi kokonaisuuden, jonka aloitti vuosi sitten tehdyllä Valkoisella albumilla.

– Halusin testata, millaisen kokonaisuuden saisin aikaan vain kirjoittamalla kappaleita ajattelematta ja suunnittelematta liikaa niiden muodostamaa kokonaisuutta. Oli siistiä huomata, että hommasta jäsentyy kuitenkin selkeät kaksi albumia.

Räppäri on viime aikoina puhuttanut Cheekille piruilevilla sosiaalisen median postauksillaan – viimeisimpänä Cheekin ja Elastisen yhteistuotantoon viittaavalla Väärät profeetat -kappaleella.

– Hei, hiekkalaatikolla on muitakin poikia kuin Cheek! Jos siellä liikaa pullistelee, niin kyllä joku heittää hiekkaa silmään. Tällainen mä oon, enkä ole lähössä mihinkään. Ehkä mä olen ollut liian hiljaa, kun jengi on niin ihmeissään.

Julma H:n mukaan Cheekin kiusaamiselle ei ole mitään tiettyä motiivia, kuten härski mainonta tai aatemaailmaan pohjaava provokaatio:

– Ei tässä mitään selkeitä pyrkimyksiä mihinkään ole. Voiko isoa miestä edes kiusata?, hän nauraa. – Cheek on egoilullaan ja uhollaan asemoinut itsensä sellaiseen tilaan, että jengi haluaa vähän ottaa sitä alas sieltä.

Julma H:n Musta-kiertue alkaa tammikuussa.