FUM.fi:n ENSINÄYTTÖ: HKI Crates palaa pitkäksi venähtäneeltä julkaisutauolta

Xmiehen tuottamalla raidalla kruisallaan gangstatyyliin ja ollaan vähintään yhtä hiphop kuin Zulu Nation.

Helsinkiläinen tuottajakollektiivi HKI Crates palaa pitkältä tauolta Xmiehen tuottaman uuden träkin voimalla. Kappaleessa kuullaan äänessä Jo-Z:ta, joka on yksi tuottajan pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista ja jopa entinen kämppäkaveri.

– Ennen tätä biisiä ollaan tehty muutamia juttuja kimpassa ja tuotettu esimerkiksi Chydeonelle Irtautumiskokemus-niminen styge. Tää biisi on siis meidän tuoreempia tuotantoja, Xmies avaa.

Lyömättömissäkin vaikuttava tuottajaguru / DJ on itse ohjannut, kuvannut ja leikannut tuoreen videon.

– Tää on totaalisen uusi aluevaltaus mulle. Oon aina kuitenkin ollu hyvin visuaalinen ihminen ja harrastanut esimerkiksi 3D-animaatiota jo teininä Amigalla, joten tää oli enemmänkin tämmönen testi mulle itselleni, että saanko pidettyä koko paketin teemoineen kasassa neljä minuuttia. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, siitä tuli just semmonen ku pitikin.

Suomalaisten hiphop-tuottajien muodostamalta HKI Cratesilta on lupa odottaa lisää materiaalia lähitulevaisuudessa uusien singlejulkaisujen muodossa. Lisäksi kollektiivin pitkän aikavälin tavoitteena on raivata eeppinen suomihiphopin silkkitie rapakon taakse.

– Alun perinhän HKI Crates pantiin pystyyn siksi, että New Yorkista kyseltiin suomalaista boombap-osaamista mestoille. Vielä ei olla kuitenkaan kiireiden ja logististen ongelmien takia saatu tehtyä tätä kyseistä reissua, mutta suhteita on pidetty yllä ja solmittu lisää. Nyt alkaa näyttämään siltä, että se oikeasti tapahtuu.

Lisäksi Xmiehellä on tuttuun tapaan useita muitakin rautoja tulessa. Tuottajalla on työn alla omalle Blammo! -labelille muutama dubstep- ja breaks-julkaisu, joissa on mukana Suomen rytmimusiikin kärkikaartia.

– Niiden lisäksi ollaan Palefacen kanssa nakuteltu hänelle vähän tommosta sexythrowback-henkistä boombap EP:tä. Ja tietty Lyömättömien seuraava single, vaihtoehtoja tälle taitaa olla jo viisi erilaista, Xmies paljastaa.

Tsekkaa HKI Cratesin uusi video alta!