FUM.fi:n ENSINÄYTTÖ: Etelän Vetelien tuoreimmalla julkaisulla käsitellään kädestä suuhun elämistä ja taloudellista ahdinkoa

Etelän Vetelät jatkaa omalla linjallaan.

Noin neljä vuotta kasassa ollut Etelän Vetelät eli Antti Karsee ja Snäfä julkaisivat hiljattain uuden singlen nimeltä Taloudellinen ahdinko. Kappaleen tueksi on kuvattu myös musiikkivideo, joka nähdään nyt FUM.FI:n ensinäytössä.

Snäfän tuottaman ja DJ Loasteezen scratcheilla varustettu kappaleen taustalla on kaksikon omat kokemukset.

– Tuli 600 euron vuokralasku ja tili oli nollilla jo valmiiksi. Ei ollut töitä ja vitutti rankalla kädellä, siitä se inspiraatio lähti, Snäfä kertaa.

Duon toinen osapuoli pystyi samastumaan tilanteeseen, sillä pelimerkkejä ei löytynyt häneltäkään liikaa.

– Kädestä suuhun on tullut elettyä, onneksi uusi duuni on jo tiedossa niin saa voita leivän päälle, Antti Karsee jatkaa.

Kesän mittaan muun muassa Hämeenlinnan Mellakka Festivaleilla keikkaillut kaksikko kuvasi videon kokonaisuudessaan Kirkkonummella, mikä ilmenee ainakin MC Rambon cameosta. Kuvamateriaalista ja editoinnista vastasi kaksikon DJ:näkin tunnettu Taneli Leinonen.

– Kuvauksissa oli todella hauskaa ja tuli heittäydyttyä rooliin ihan huolella, kyllä ihmisten katseet kääntyivät ja autot pysähtyivät kun kuvattiin.

Kappale on osa Etelän Vetelien tulevaa albumia, jonka julkaisuajankohdasta ei ole toistaiseksi sen tarkempaa tietoa. Materiaalia on kuitenkin saatu kasaan tasaiseen tahtiin, vaikka välimatka tekijöiden välillä tuokin projektiin omat haasteensa.

– Etelä-Suomeen muutto on kutkutellut jo pitkään kiveksissä, sillä onhan se levyn teko helpompaa, kun ei ole viittäsataa kilometriä välissä, iisalmelainen Snäfä toteaa.

Antti Karsee on samoilla linjoilla.

– Ei se ole mistään kotoisin, että kumpikin kirjoittaa himassa ja lähettelee versensä toiselle. Biisit tehdään yhdessä niin saa oikeen fiiliksen, Antti Karsee päättää.