FUM.fi:n ENSINÄYTTÖ: 3rd Rail Musicin nuoren lupauksen uutuusvideolla nähdään länsirannikon underground-kulttinimiä

Dagger D:n Yaman-kappaleella on mukana South Central Cartelin edustusta.

Vaasalaislähtöinen rap-lupaus Dagger D pääsi työskentelemään Los Angelesin underground-legendojen kanssa heti esikoisalbumillaan Ten Lives, joka julkaistiin viime huhtikuussa. Nyt FUM.FI:n ensinäytössä nähdään South Central Cartelin jäsenten Havikkin ja Prodejen kanssa purkitetun Yaman-raidan video.

Helsinkiläiselle 3rd Rail Musicille kiinnitetyn artistin tuoreen videon on ohjannut Zim Mhone. Kuvauksia Dagger D luonnehtii uuvuttavaksi, mutta hienoksi kokemukseksi.

– Melkein joka otossa oli häiriötekijöitä, oli kyse sitten säästä, yllättävästä tilanteesta tai jostakin muusta esteestä. Meidän piti päästä niiden yli joka kerta kun kamerat kävivät ja hoitaa homma sata kertaa paremmin kuin edellisellä yrityksellä. Pienen budjetin projektin tekeminen kavereiden ja perheen kanssa toi kuitenkin kaikki lähemmäs toisiaan. Meillä oli siis kaikista esteistä huolimatta hauskaa, vaikka työskentely oli välillä painajaismaista.

South Central Cartelia pidetään yhtenä länsirannikon tärkeimmistä 1990-luvulla N.W.A:n jälkeen pinnalle nousseista gangsta rap -ryhmistä. Miten suomalainen rap-tulokas pääsi tekemään yhteistyötä ison kokoluokan nimien kanssa?

– Internetin ihmeitä. Tutuistuin Havikk The Rhimesoniin suomalaisen Azrael Kalasnikovin kautta, joka oli kiinnostunut musiikistani nähtyään yhden Viisaan Ihmisen kanssa tekemistäni tuottajavideoista Facebookissa. Hän lähestyi minua puhuakseen musiikista, ja silloin tiesin että olemme tekemässä jotakin kuumaa. Keskustelu johti feattiin, ja myöhemmin mukaan tuli myös Prodeje.

Dagger D:n mukaan yhteistyölle on ehkä tiedossa jatkoakin. Kehuttu debyyttialbumi Ten Lives saattaa avata ovia myös muihin suuntiin tällä hetkellä Espanjassa keikkailevalle artistille.

– Jengi diggasi siitä ja olen saanut hyvää palautetta myös ulkomailta. Havoc the Mouthpiece antoi itselleni oman näkemyksensä tästä bisneksestä ja musiikin tämänhetkisestä tilasta. Se kannusti itseäni tekemään entistä enemmän ja kehittämään itseäni jokaisessa käänteessä, Dagger D päättää.