FUM.fi:n ENSINÄYTTÖ: 03 Saifferi kokoaa tamperelaiset MC:t samalle posseraidalle

Uudella posseraidalla kuullaan Jujua, Kalle Kinosta, Sereä, Silkinpehmeetä, OG Tiputusta ja Rymy-Eetua.

Osa saattaa muistaa viime vuosilta sellaiset kappaleet kuin Tervetuloo HelsinkiinSignaali ja Poistu. Nyt Tampereelta on lopultakin tullut vastaus helsinkiläisten, lahtelaisten ja jyväskyläläisten raidoille, jotka jättivät isokokoiset kraaterit suomalaisten posseträkkien kentälle.

03 Saifferiksi kutsuttu tuore posseraita sai alkunsa OG Tiputuksen aloitteesta. Hänen mukaansa lopputulos on onnistunut, vaikka välillä koko hanke tuntuikin ikuisuusprojektilta.

– Oon tyytyväinen jengiin joka lähti mukaan, en olisi voinut kuvitella parempaa kokoonpanoa.

Rico Tubbsin tuottamalle posseraidalle ovat OG Tiputuksen ohella antaneet panoksensa Juju, Kalle Kinos, Sere, Silkinpehmee ja Rymy-Eetu.

– Tällainen posseträkki täällä on hyvä ja odotettu avaus, Sere toteaa.

Samoilla linjoilla jatkaa toinen paikallinen veteraani, jonka mielestä yhteistyö muiden MC:den kanssa auttaa nostamaan myös omaa rimaa.

– Possebiiseissä motivoi just se saifferimeininki, että vaikka ei ole kilpailutilanne, niin katsotaan silti kuka vetää kovimman versen. Mulle isot possebiisit ovat aina olleet tärkeä osa räppiä, Silkinpehmee sanoo.

Uudempaa sukupolvea 03 Saifferissa edustaa Rymy-Eetu. Miltä tuntuu olla samalla raidalla oman kotikaupungin konkarien kanssa?

– Siistiä on tietysti olla raidalla mukana niin kuin niin sanotuissa possebiiseissä aina, ja kun tämän kaupungin saifferi tehdään, niin nämä nimethän siitä pitää löytyä. Enemmänkin jengiä olisi ollut haalittavissa, mutta ehkä sitten part 2 on tulossa, Rymy-Eetu nauraa.

Saifferin videon on ohjannut Lauri Kalliala ja se on kuvattu eri puolilla Tamperetta. Kalle Kinoksen mukaan videon tekeminen oli täysin kivuton kokemus miellyttävän ja ammattitaitoisen kuvausryhmän ansiosta. Edes kolmen henkilökohtaisesti tärkeän kuvausspotin valitseminen ei tuottanut Kinokselle sen suurempia hankaluuksia.

– Ihan vääränumeroinen bussi menee nykyisin Lamminpäähän ja se tuotti mulle eniten henkistä tuskaa tässä tuotannossa. Halusin mennä sinne mistä oon oikeasti kotoisin, enkä käyttää mitään amerikkaghettoräptematiikkaa tähän. Mää oon Helsingissä asuva tamperelainen. Tampereella 35 asuttua vuotta. Oon siellä syntynyt niin kuin mun isä, sen isä ja sen isän isä. Kun oon Tampereella, oon kuin kotonani, enkä osaa olla muutoin. Niin nytkin.