FUM.fi laittoi Jonesin ja Eldiksen arvostelemaan toistensa uutuussinglet – kumpi vie voiton?

Molemmat artistit julkaisivat potentiaalisen kesähitin.

Suomen Musiikki löi äskettäin tiskiin pari singleä, joissa kummassakin on ainesta mahdolliseksi kesähitiksi. Ensimmäisen niistä on tehnyt rokkitukastaan tunnettu Eldis, kun taas toisen takaa löytyy Trilluminati-kokoonpanossakin vaikuttava Jones.

Eldis teki uutuussinglensä Mikä muhun meni yhdessä Jimi Constantinen ja Samuel Kovankon kanssa. Espoolaisen rap-artistin mukaan kappale on kuvaus pitkästä viikonlopusta, johon jokainen pystyy samaistumaan.

– Pyrin tuomaan tarinaan fiiliksiä omista ja frendien kokemuksista ja käyttää värikynää mahdollisimman vähän.

Eldis ei kuitenkaan pidä itseään suurena bilettäjänä.

– Käyn salilla ja elän suht terveellistä elämää. Suurin osa frendeist työskentelee stadin yössä. Sillon ku ne kysyy käymään ”parilla” jollain clubil, niin seuraavana päivänä saa miettii et ”mikä muhun meni”, Eldis toteaa.

Kuopiolaislähtöisen Jonesin Tanssien kuljen -singlen taustalla on hieman diipimpi tarina.

– Pari vuotta sitten käsittelin erästä lapsuudenaikaista traumaani ja koin sisäisen oivalluksen: olen tiedostamattani estänyt omaa sisäistä lastani tai lapsiminääni (tanssiva ja hetkeen heittäytyvä minä) nauttimasta ja elämästä kokemieni negatiivisten tapahtumien takia. Itkin vuolaasti – ja kun sain tuon nimenomaisen tapahtuman käsiteltyä psyykessäni, vapauduin ja tuntui kuin raskas taakka olisi tippunut harteilta. Juoksin ympäri kämppääni tanssien ja nauraen, samalla lauloin kertosäkeen alussa olevaa melodiaa. Sanat ja melodia syntyi kuin itsestään siinä nimenomaisessa hetkessä, mitenkään suunnittelematta. Tiesin heti, että tässä se on. Seuraava biisi ja hookki kertsiin, Jones kertaa.

FUM.FI päätti laittaa artistit kuuntelemaan ja kommentoimaan toistensa kappaleita. Heitetään pallo ensin Eldikselle.

– En oo kuullut Joneksesta aikasemmin, mut on hyvän kuulonen ukko. Ehkä ite biisin viesti jäi multa vähä varjoon et mitä täl ”ihmiskokemuksel” haluttiin sanoa. Lopussa nopeat räpit oli biisin paras kohta! Anyway, hyvän kuulonen seppä, ja oon varma että Jones löytää oman yleisönsä!, Eldis kommentoi Jonesin singleä.

Osat vaihtuvat, kun Jones ottaa kopin Eldiksen uudesta materiaalista. Trilluminati-jäsenen mielestä Mikä muhun meni edustaa tuotannollisesti todella hyvän kuuloista soundia.

– Biitti potkii ja pumppaa sopivan reggaevivahteisesti. Tykkäilen myös torvista kovasti.

Kiitosta Jonesilta saa myös kappaleen rakenne, kertosäkeen vokaaleiden tarttuva melodia sekä teknisesti hyvät räpit. Kesäraidan sanomalle biolääketiedettä opiskeleva artisti ei kuitenkaan lämpeä.

– Näitä ryyppyetkoiluviinaglorifiointibiisejä, jotka lietsoo jengiä vetämään kaksin käsin laillistettua karsinogeenistä myrkkyä, on ihan he******ti. Juon kyllä itsekin alkoholia, mutta en pidä sitä mitenkään hienona tai ylpeiltävänä asiana enkä kehota ketään siihen. Eikä välttämättä sanotusten laatijakaan, mutta lyriikoista voi vetää helposti sellaisen tulkinnan. Tuo sanoma on kyllä jo kuultu ja sitä tulee joka tuutista liukuhihnalta. Ehkä mun pitäis jättää kritisointi sikseen ja tehdä vaan seuraava biisi siitä miten siistiä, coolia ja ”kovien jätkien hommaa” on pitää hauskaa selvinkin päin, Jones pohtii pilke silmäkulmassa.

Kumpi uutuussingleistä toimii paremmin? Ota kappaleet kuunteluun alta ja muodosta oma mielipiteesi!