Finnairin lennoilla on jatkossa aina mahdollista nähdä yksi maailman erikoisimmista räppäreistä

Finnairin uusilla ohjevideoilla nähdään Signmark.

Ensimmäisenä kuurona levytyssopimuksen isolle levy-yhtiölle saanut Signmark on jälleen viittomakielisen yhteisön asialla. Maailmanlaajuisestikin todella poikkeukselliseen rap-artistiin on jatkossa mahdollista törmätä myös Finnairin lennoilla.

Signmark antaa nyt A330- ja A350-lentokoneissa matkustajille tietoa kaukolentojen palveluista ja Helsinkiin laskeutumisesta videomuodossa. Videoissa käytetään kansainvälistä viittomakieltä.

Finnairin Blue Wings -matkustamolehdessä julkaistun haastattelun mukaan Signmark otti yhteyttä Finnairiin huomattuaan vastaavanlaisia videoita muualla.

– Finnairilla ei ollut mitään palveluita minun äidinkielelläni eli viittomakielellä, joten ehdotin että he voisivat toimia esimerkkinä muille lentoyhtiöille, Signmark kertoo.

Helsinkiläinen rap-artisti on iloinen mahdollisuudestaan tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa. Hän pitää hienona, että konsernissa huomioidaan hänen äidinkielensä.

– Voimme nähdä liikkeet ja animaatiot ohjevideoilla, mutta osa ohjeista menee aina ohi, jos mukana ei ole mitään mikä selittäisi mitä näet, artisti jatkaa.

Finnair on aiemminkin tehnyt yhteistyötä suomalaisten rap-artistien kanssa. Vuonna 2014 lentoyhtiö järjesti Cheekin keikan 150 innokkaalle fanille omalla erikoislennollaan. Katso koostevideo keikasta alta.