Feministisen rap-duon videon kuvauksiin sai osallistua kuka tahansa – tällainen on lopputulos

SonSonin ja FanFanin mukaan jokaisella on oma sotamaalauksensa.

Kantaaottavista sanoituksistaan ja energisistä livekeikoistaan tunnettu rap-duo Sofa julkaisi hiljattain uuden singlen nimeltä Sotamaalauksii. Nyt SonSonin eli Sonja Kuittisen ja FanFanin alias Fanni Noroilan vuonna 2013 perustaman duon tuorein julkaisu on saanut tuekseen videon.

Viikonloppuna suoratoistopalveluihin iskeytyneellä raidalla on mukana isossa nosteessa olevan Ruusut-yhtyeen solisti Ringa Manner. Tuotantopuolelta löytyy yhtä lailla kovan luokan osaamista, sillä kappaleen on säveltänyt ja tuottanut Noah Kin.

– Sotamaalauksii-biisi syntyi vahvasta fiiliksestä siitä, miten omana itsenä pysyminen tuntuu välillä jatkuvalta kamppailulta. Siksi me kaikki tarvitaan jonkinlaisia kilpiä, joilla suojella omaa ääntä, omaa visiota, omaa mielipidettä tai yksinkertaisesti sitä mitä haluaa oikeasti olla ja tehdä. Me toivotaan, että biisi voisi olla kuulijoille peili, josta itsensä voi nähdä kaikissa sävyissä ja juhlistaa niitä tulisesti, Sofa kertoo.

Tänään julkaistu Sotamaalauksii-video kuvattiin Taiteiden yön aikana Helsingissä. Kuvauksiin sai osallistua kuka tahansa.

– Toiveemme oli saada videoon paljon erilaisia ihmisiä oman erityisen energiansa kanssa. Tunnelma kuvauksissa oli todella lämmin, rohkea ja kupliva. Edelleen inspiroi miten auki ja täysillä jokainen uskalsi olla kameran edessä. Kiitos jokaiselle joka tuli paikalle!

Omien keikkojensa ohella SOFA on mahdollista nähdä lähiaikoina livenä osana D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -spektaakkelia. Yhdeksi tämän vuoden Flow’n kohokohdaksi hehkutetulle show’lle on tiedossa jatkoa torstaina 18. lokakuuta Helsingin Tavastialla.

Tsekkaa kaksikon uutuusvideo alta. Videon on ohjannut Iiris Heikka.