Feministiräppäri yhdistää uudella videollaan kauhuelokuvan aineksia sextape-estetiikkaan

Videon vastuuvapauslausekkeen mukaan valkoisia cis-heteromiehiä ei vahingoitettu musiikkivideon kuvauksissa.

Lokakuussa ensimmäisen EP:nsä Kävi täällä julkaissut rap-lupaus Adikia on nyt saanut uuden musiikkivideonsa valmiiksi. Tuore video on tehty Kalifornia-Keken tuottamasta Turvasana-kappaleesta ja se on kuvattu MiniDV-kameralla turkulaisessa hotellissa yhden viikonlopun aikana.

Omalaatuisen konseptin takana ovat artisti itse sekä ohjaaja Miikka Lommi, joka vastasi myös tulokkaan Paha narttu -esikoissinglen videosta. Adikian mukaan Turvasana-musiikkivideo yhdistää sextape-estetiikkaan kauhuelokuvan aineksia.

– Otsikoihin nousee tasaisin väliajoin uutisia nettiin vuodetuista julkkisnaisten alastonkuvista tai tapauksia, joissa naisia on kiristetty arkaluontoisella videomateriaalilla. Seksivideot eivät aina ole pelkästään kiihottavia kotivideoita vaan usein myös vallankäytön välineitä, joilla kuvattavia hallitaan. Toisaalta on myös naisia kuten Paris Hilton ja Kim Kardashian, jotka ovat onnistuneet kääntämään sextape-kohut omaksi hyödykseen. Turvasana-videolla kuvaajan ja kuvattavan roolit jäävät epäselviksi, kumpi on uhri ja kumpi jää niskan päälle?