FAM jättää juuri julkaistulla videollaan talven taustapeiliin

Kruisaillaan-biisin video vie letkeän kesäpäivän fiiliksiin, mikä ei nyt loskan keskellä tunnu yhtään hullummalta.

FAM edustaa perinteistä boom bap -tyylin tuotantoa, jonka kantavana teemana ovat samplatut biitit 90-luvun henkeen. Nykyään Olari 21 Musiikille levyttävä kaksikko on julkaissut aiemmin neljä albumia Flowboysfam-nimellä. Levyt ovat keränneet Spotifyssa ja YouTubessa yhteensä miljoonia kuuntelu- ja näyttökertoja.

Vaikka nyt ollaan jo varsin talvisissa maisemissa, tämä kesäisiä viboja herättävä biisi halutiin julkaista piristämään kaamosmasennuksesta kärsivää kansaa.

”Kruisaillaan on kappale, joka luo kuuntelijalleen mielikuvan siitä, kuinka voisi vain istahtaa avoauton takapenkille, korkata pari bisseä ja iskeä bluntti huuleen. Tätä biisiä kuunnellessa ei ole kiire mihinkään. Arjen huolet jätetään taustapeiliin, napataan se oma rakas kainaloon ja lähdetään ajelulle.”

– Biisi lähti siitä fiiliksestä että kaikki on todella smooth pitkästä aikaa, hyvä energia ja hyvä fiilis. Hyvää jengiä ympärillä, ja muutenki olo on, että kaikki vaan rullaa nätisti. Ollaan onnistuttu tekeen paljon uutta musaa ja jutut ovat asettuneet oikeille raiteille. Pystyy olla vaan lay back. Mila päätyi mukaan biisille, kun ollaan jo vuosia tunnettu ja tehty ennenkin musaa yhdessä. Jotenki toi biitti vaati just Milan tohon mukaan ku sillä on niin silkkinen ääni, Kekkonen kuvailee Kruisaillaan-biisin syntyä.

– Ei olla aikasemmin julkastu mitään noin chilliä, ni oli siisti droppaa tällanen loppu kesän ralli tähän väliin, vaikka julkaisu nyt talveen venähtikin. Video tulee viemään jengin hetkeks pois kylmästä ja saa ne vaan rullaan hetken ilman mitään paineita, Kasper Vee jatkaa.