Espoossa breikataan tänään koulukiusaamista vastaan

Nuorten Break the Fight! -hip hop -tapahtuma kauppakeskus Isossa Omenassa Espoossa tänään klo 12-15. Luvassa tekemistä hiphopin peruselementtien parissa.

Break the Fight juhlagaala ja teos Break the Fight - I was here! Kuvassa Emre Sevim

Espoossa järjestetään tänään lapsille ja nuorille suunnattu Break the fight! -tapahtuma, jonka ideana on vastustaa koulukiusaamista. DJ soittaa asiaan kuuluvaa musiikkia ja esiintymässä on suosittu Mercedes Bentso, jonka lyriikat tapahtuman luonteeseen sopivasti käsittelevät väkivaltaa ja kiusaamista. Tapahtumassa voi tulla testaamaan breakdancea b-boy Gildrockin johdolla ilmaisessa breikkipajassa tai opetella beatboxauksen saloja Suomen parhaaksi nimetyn beatboxaajan Iskun avulla. Paikalla on myös graffittityöpaja, jota vetävät 80-luvun lopulta graffititaidetta tehneet ammattigraffititaiteilijat Aleksi Vanninen ja Anssi Arte.

Hankkeen keskiössä on nuorille suunnattu tanssiteos Break the Fight – I was here! -tanssishow.

Lisäksi battle showssa esiintyvät Suomen Talentista tutut b-boyt GusT ja Gurrock Too Much Undergroundista. Vastassaan heillä on b-boyt Twisted ja Gildrock suomenmestaruuksia kahmineesta Floorphilia-crewsta. Lisäksi tilaisuudessa järjestetään open mic -tapahtuma, johon voi ilmoittautua vielä paikan päälläkin.

Ensimmäiset breakdance työpajaryhmät Flashmob-tapahtumassa Narinkkatorilla 14.4.2014. Helsingin 11 koululuokkaa ja lähes 200 nuorta saivat mahdollisuuden tanssia yhdessä. Kuva: Raisa Kyllikki Ranta
Ensimmäiset breakdance työpajaryhmät Flashmob-tapahtumassa Narinkkatorilla 14.4.2014. Helsingin 11 koululuokkaa ja lähes 200 nuorta saivat mahdollisuuden tanssia yhdessä. Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Lapsille ja nuorille suunnattu Break the Fight! -hanke käynnistyi elokuussa 2014. Monialaisessa tanssitaidetta, hip hop -kulttuuria ja keskustelua yhdistävässä kiertuehankkeessa nuorille tarjoutuu mahdollisuus kokeilla breakdancea, nykytanssia, räppäystä ja videoanimaatiota. Mahdollisuus luvataan ennen kaikkea  yhdessä liikkumiseen, itseilmaisuun ja onnistumiseen. Break the Fight!:n idea on viedä tanssitaidetta myös kouluihin, saada lasten ja nuorten oma ääni kuulluksi, ehkäistä koulukiusaamista ja keskustella tasa-arvosta ja erilaisuuden hyväksymisestä.

Break the Fight! -hankkeen äiti Arja Tiili on tanssija ja palkittu koreografi. Hänen pyrkimyksensä on laajentaa missionsa valtakunnalliseksi.

Break the Fight! Espoon Isossa Omenassa lauantaina 10.12. klo 12-15. 
Kaikki työpajat ovat maksuttomia.