$erge tarjoilee vuoden verisimmän musiikkivideon: ”Me kriipataan pellen himaan!”

$erge julkaisi maanantaina Kriippaa-biisiin videon, joka ei sovi ihan perheen pienimmille katsojille.

FUM.FI soitti miehelle, joka oli studiossa vääntämässä uusia biisejä. $erge paljasti kuunnelleensa nuorempana muun muassa Gravediggaz-ryhmää, mutta ei pidä omaa musiikkiaan horror-räppinä, vaikka Kriippaa-video on hurmeinen.

– En oikeastaan tee mitään horror-kamaa, sillä tämän biisin video on täysin oma visuaalinen näkemys tästä biisistä. Kappale pohjautuu omaan elämääni. Se on hauska biisi, joka kertoo ihmisille sen mitä joillekin pitää kertoa. Esimerkiksi sen, että meillä jokaisella on välillä hurja mielikuvitus, $erge toteaa salaperäisenä.

Miehen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole mikään dissibiisi, eikä sillä oteta mitään kantaa mihinkään suomiräppibiiffiin.

– Totta kai aina ammutaan laukauksia joka puolelle, mutta ei tässä biisissä. Tämä kappale on tehty jo kuukausi sitten, ennen viimeisimpiä biiffejä.

Entä jos jotkut kokevat kappaleen ja siinä räpätyt lyriikat olevan suunnattu juuri heille?

– Se on sitten valitettavaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä on vain musiikkia.

Videolla vilahtelevat veitset, klovnit, Scream-naamarit tekoveren virratessa. Mistä idea tällaiseen kauhuvideoon? Vaikuttiko iltapäivälehdissä hehkutettu klovnihysteria videon käsikirjoitukseen?

– Olin ollut studiolla pari päivää työstämässä musiikkia. Olin jo aika väsynyt, kun mietimme tätä videota. Silloin tuli mieleen, että tällainen voisi toimia Suomen pimeässä talvessa ja sen herättämissä fiiliksissä. Videoon on otettu vaikutteita erilaisista kauhuleffoissa, kuten esimerkiksi Manaajasta.

– Ja kyllähän se pellehomma on varmasti jäänyt alitajuntaan. Videossahan me kriipataan sitten pellen himaan….

$erge kertoo työstävänsä aktiivisesti uutta musiikkia, ja uuden kappaleen pitäisi ilmestyä jo ensi viikolla.

– Tulossa on kappale, joka sopinee paremmin suomalaiseen korvaan. Sellainen hyvä ja iloinen kappale. Nyt näette minusta molemmat puolet, ja oikeastihan mä olen tosi iloinen ja mukava kaveri!