Epeleiltä uusi sinkku: ”Sanomalla ei mitään voi sanoa paljon”

Epelit julkaisi eilen Toteemispaalu-nimisen singlen, joka kertoo kuinka maailma toimii.

– Biisin idea on, että toteamalla itsestäänselvyyksiä voi tehdä paalua, vaikkei jutuissa mitään järkeä oliskaan. Siksi Toteemispaalulla on liuta sananlaskuja, joilla ei ole oikeasti mitään merkitystä tai sitten jengi on kadottanut niiden oikean merkityksen, avaa kaksikon toinen osapuoli Ricowamos uutuuskappaletta.

Biisin ei kuitenkaan ole suoranaista kritiikkiä vallitsevaa tilannetta kohtaan, vaan se pyrkii vain toteamaan kuinka asiat ovat. Eli asioita toteamalla rikastuminen ei olisi Epeleille itselleenkään punainen vaate?

– No kyllähän raha kiinnostaa aina! Mutta enemmän ehkä niin, että tehdään musiikkia siitä mikä itellä pyörii päässä.

Epelit muodostavat Ricowamos ja  Chebaleba ovat tehneet yhdessä musiikkia jo yli kymmenen vuotta. Toisen naamaan ei ole kuitenkaan kerennyt kyllästyä, kun aikaa vietetään yhdessä lähinnä musiikin merkeissä.

– Epelit on aina mennyt omalla painollaan, tehdään musiikkia silloin kun keretään. Välillä tehdään muutamanakin iltana viikossa, ja sitten taas voi olla kuukauden tai kahdenkin breikki.

Kaksikko tekee musiikkia biisi kerrallaan, eikä esimerkiksi albumin julkaisemisesta ole sovittu mitään konkreettista.

– Meillä on kuitenkin useita biittejä ollu tiedossa jo pitkään, ja ne ovat kaikki Visvan tekemiä. Mahdollisen tulevan levyn soundi määräytyy siis aika vahvasti niiden pohjalta. Meillä ei varsinaisesti ole mitään aihetta tai agendaa, vaan tulevat kappaleet noudattavat samaa musiikillista linjaa. Maistiaisen linjasta voit kuunnella tästä: