Ensisoitossa FUM.FI:llä: Kuuntele Seren uusi sinkku Ei nappaa!

Tampereen sanaseppä Sere, joka löi läpi Seremoniamestarina, on julkaissut uuden kappaleen Ei nappaa, jota kuvaillaan antimotivointikappaleeksi.

FUM.FI tavoitti Seren, joka kertoi, että häntä nappaa päivästä riippuen.

– Se riippuu todella paljon päivästä, nappaako vai ei. Olen tässä elänyt ihan tavallista keskiluokkaista elämää, mutta artistina olen niin onnellisessa asemassa, että voin pistää biisin ulos, jos siltä tuntuu, Sere kertoo.

– Noin yleisesti elämä nappaa hyvinkin, mutta joskus on päiviä, jolloin mikään ei huvita yhtään. Minulla kaikki liittyy nukkumiseen. Jos olen nukkunut hyvin, homma toimii.

Sere julkaisi keväällä Ei oo helppoo -kokonaisuuden, eikä mies halua välttämättä puhua comebackista.

– Olen tehnyt koko ajan musiikkia, mutta tässä on ollut päiväduuneja, taloprojektia, perhettä ja muita keskiluokkaisia projekteja.

– Kyllä tässä on tehnyt mixtapeja, mutta tajusin, että albumilla on aina oma taikansa. Vasta kun saat albumin ulos, olet artisti. Mutta en ole ollut missään maan alla, jos joku niin luulee, Sere valottaa.

Miehen uusi sinkku haluaa välittää viestiä, jonka mukaan ei tarvitse hävetä, jos mikään ei kiinnosta.

– En sanoisi, että tämä on mikään vastahyökkäys esimerkiksi Elastisen leuka ylös ja kohti haasteita -sanomalle. Jokaisella artistilla on yksi biisi, jota se tekee uudestaan ja uudestaan. Elastisella se on tämä kovalla työllä vaikeuksien kautta voittaa -biisi. En kuitenkaan kirjoittanut tätä Ela mielessäni, vaan ihan sellaisena päivänä, kun duuniin lähteminen ei kiinnostanut.

– Itse asiassa kyseisenä aamuna jäin kotiin kirjoittamaan ja rustasin kappaleen ekan versen samaisena aamuna, räppäri nauraa.

Mies kertoo kyllästyneensä kaikenlaisiin motivointipuheisiin.

– En jaksa enää näitä jenkkityylisiä motivointipuheita, ja vaikka itsekin olen joissakin biiseissä räppäillyt siitä, kuinka unelmiaan kohti pitää painaa, kaikki meistä eivät kuitenkaan lähde samalta viivalta. Tämä biisi sopinee parhaiten luovaa työtä tekeville. Tähän liittyy paljon se, kuinka luova prosessi toimii. Joskus mikään ei kerta kaikkiaan maistu miltään.

– Menestyksen edellytyksiä on se, että joskus vituttaa. Kaikki ei voi olla pelkkää menestymistä, sillä onnistumisia ei voi olla ilman epäonnistumisia. Jos elämä ja ura on pelkkää menestystä toisensa perään, kiinnostus voi loppua jossain vaiheessa.