”En ole saanut tehdä omanlaistani musiikkia sen jälkeen kun Suomen parhaasta levy-yhtiöstä Monspilta lähdin isommille kentille”: Suomen seuratuimpiin rap-artisteihin lukeutuva Juno päättää uransa

Ville Juurikkala

Junon mukaan nyt on oikea aika jäädä pois skenestä.

Vuodesta 2004 suomalaisen rap-musiikin kentällä itselleen nimeä tehnyt Juno on ilmoittanut lopettavansa uransa 31-vuotissyntymäpäivänään 5. tammikuuta 2018. Helsinkiläisartisti ilmoitti asiasta tänään Instagram-postauksessaan.

Pitkässä saatetekstissä Juno kirjoittaa uransa haasteista ja kokemuksistaan isojen levy-yhtiöiden kanssa. SMC Lähiörotissa ja Elokuu-kokoonpanossakin vaikuttava rap-artisti paljastaa tehneensä vajaat 150 kappaletta, joita ei syystä tai toisesta ole julkaistu. Tekstinsä päätteeksi Juno kannustaa uusia tekijöitä pitämään tiukasti kiinni omasta visiostaan. Lue koko postaus alta.

Lähden samalle @nopsajalka ja @cheekofficial viitoittamalle tielle! Eli lopetan urani 5.1.2019 Sit on tullut nähtyä kaikenlaista, monet klubit, monet taistelut frendien kanssa, menetetty huippu ideoita, jääny vajaa 150 julkaisematonta biisiä erinäisistä naurettavista syistä levy-yhtiöissä! Tähän päälle diilasin nauhoja kuten @jonniwanha @lxbeats ja levyi kaiken kaikkiaan vajaat 15 kpl eikä niidenkään jälkeen mua kuunneltu jos sanoin tää biisi ei toimi ni se tungettiin ulos väkisin muiden toimesta! Ja siks päädyin tähän ratkaisuun pitkän pohdinnan jälkeen etten oo ku Litmanen ja vedä 50v asti vaa lopetan vielä ku ehdin tekee muuta! Osalle tämä ei varmaan tule yllätyksenä, osa varmaan tätä on jo toivonut mut ne jotka kysyy miksi näin ni vastaus on! En ole saanu tehdä omanlaistani musiikkia sen jälkeen kun Suomen parhaasta levy-yhtiöstä Monspilta lähdin isommille kentille! En voi väittää etteikö biisit olisi itse osin tehtyjä mutta tuotanto puolella olisin ollut enemmän muusikko ja taiteilija, johon ei koskaan annettu mahdollisuutta. Ja koska paskaa ei jaksa loputtomiin ajattelin ajan olevan oikea jäädä pois scenestä vielä ku sen murto osan kehtaa ees sanoo siihen kuuluvansa! Muistakaa te jotka haaveilette pääsevänne pitkänlinjan muusikoiksi kuten Dave, Juha Lehti, Juice, Gösta, Vexi tai Junnu! Tehkää töitä älkääkä luopuko teijän visiosta! Mun oma ura on oikeestaan monen asian yhtälö ja se et oon aina ollu hyvä kontaktoitumaan. Erityisesti haluan kiittää: @smc_official @jugix2 @tantr_slangrr @malmivice @sakkeaaltohiphop @nopsajalka @jonaswkarlsson @streetkobra @vikidivillegalle @djamandaharkimo @djink_ @umbrofinland @adidasfinland @krisfence_mukaveli @janne_koo @socialsuicidebomber @heikkikuula @voliholiwood @sonymusicfinland @rauhatati @palefaceofficial @mariskamusic @graciasgracias @monsprecords @paulimatinpoika @famvirallinen @heinis_pbh @kultabassokerho @xmies23 @mcsolonen @mckosola @djtakapotku @hadvekis @therealskah @jeanbabtiste @mikaelgabriel @mtakila #kaikkihyväloppuuaikanaan Ps. Ne jotka puuttuu ja tietää auttaneensa kiitän teitäkin isosti💕 Nyt loppuuun asti teen taidetta joko luvalla tai ilman! Plus ilman @innanniina sua en ois päässy tähän!

Henkilön JUNO / YoungSimmons (@junogbr) jakama julkaisu

Toisessa Instagram-postauksessaan Juno lupaa hoitavansa jo ennalta sopimansa asiat myös ensi vuoden puolella, vaikka ura onkin päättymässä. Samalla hän kysyy seuraajiltaan ehdotuksia keikkapaikoiksi viimeiselle kiertueelleen.

2004 julkaisin ekan EP:n ja nyt ympyrä sulkeutuu, monessa oltu mukana ja tehty niin hyvää kuin pahaa. Niinkuin aiemmin ilmoitin, mun räppi ura tulee päättymään 5.1.2019. Hoidetaan 2018 ennalta sovitut hommat ja kasataan paketti tulevalle kaudella. Te fanit ootte yks asia, miksi tätä kaikista vastoinkäymisistä huolimatta on jaksanut tehdä ja teille myös tehdään vuoden 2018-2019 kattaus. Missä sä siis haluisit nähä mut keikalla viimeisen kerran? ❤ Huomaattehan rakkaat fanit, että tägäämällä ravintolan, saatte paremman huomion toivomaanne kaupunkiin, ravintolaan ja keikkajärjestäjään, näin saadaan mahdollisesti mun vuoden 2018 kiertue juuri sun kotikaupunkiin❤ Kommentoi siis alle, Tägää keikkapaikka, kaupunki tai keikkajärjestäjä. Peace and Love ❤ #Repost @kuntsi_photography (@get_repost) ・・・ __________________________________________________ #photo #photos #people #festival #rap #gig #tour #juno2004-2019 #kuntsi_photography #capture #canonfinland @ruisrock @kuntsi_photography

Henkilön JUNO / YoungSimmons (@junogbr) jakama julkaisu

Suomen seuratuimpiin rap-artisteihin kuuluva Juno on julkaissut lukuisia albumeita niin sooloartistina kuin suuremmissa kokoonpanoissakin. Soolourallaan hän on ylittänyt kultalevyrajan Karkumatkalla-kappaleellaan sekä platinarajan yhdessä Graciaksen ja Jannan kanssa tekemällään Kuuluuks-singlellä. Lisäksi Juno on vuosien saatossa osallistunut esimerkiksi Rap SM -kisoihin sekä näytellyt valkokankaalla Pahan kukat -elokuvassa.

Junon seuraava soolokeikka on ilmainen ja se järjestetään lauantaina 2. joulukuuta Wanhassa Konerassa Porissa. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.