Eminemin Ruotsin-keikalla nähdään kaksi luunkovaa lämppäriä – toinen saapuu loppukesästä myös Suomeen

Craig McDean

Royce 5'9" ja Pusha T lämmittelevät rap-ikonia.

Ensi viikolla länsinaapuriin rantautuu iso lössi suomalaisia räppipäitä, kun Eminem ottaa haltuun Tukholman Friends Arenan maanantaina 2. heinäkuuta. Nyt keikan odotukset nousevat entisestään, kun ruotsalaisen hiphop-lehti Kingsize on uutisoinut Royce 5’9″:n ja Pusha T:n toimivan Slim Shadyn lämppäreinä.

Eminemin ja Royce 5’9″:n yhteistyö on alkoi jo 1990-luvun lopulla, kun kaksikko muodosti ensimmäisen kerran Bad Meets Evil -duon. Detroitilaiskaksikon viilenivät The Slim Shady LP:n jälkeen useammaksi vuodeksi, kunnes he päättivät jättää erimielisyydet taakseen yhteisen ystävänsä Proofin kuoleman jälkeen. Sittemmin duo on tehnyt yhteistyötä useampaan otteeseen ja Royce 5’9″ on jopa levyttänyt Shady Recordsille osana Slaughterhouse-superkokoonpanoa. Viimeeksi heitä on kuultu yhdessä Roycen hehkutetulla Book of Ryan -pitkäsoitolla, joka julkaistiin viime kuussa.

Roycen uudella albumilla kuullaan myös Pusha T:tä, joka on yksi tämän hetken ajankohtaisimpia artisteja. Vastikään Kanye Westin tuottaman ja kriitikoiden ylistämän Daytona-albumin julkaissut artisti on ollut paljon otsikoissa kiistellessään Draken kanssa. Mikäli Eminemin Ruotsin-keikka jää kokematta, niin lohtua tuo ainakin se, että Pusha T nähdään elokuussa Suomessakin artistin saapuessa Tampereen Blockfesteille.