Ellinooran lastenjuhlat saavat synkkiä sävyjä – katso uutuusvideo

Tänään julkaistu musiikkivideo Ellinooran Elefantin paino -kappaleeseen ei visuaalisesta karkkimaailmastaan huolimatta ole mikään hilpeä juhlakappale.

Elefantin paino tuntuu olevan vastalause suomalaiselle ”miehet ei itke”- ja ”tunteiden näyttäminen on heikkoutta”-kulttuurille. Kappale kertoo tuskan piilottamisesta ja sen näyttämisen vaikeudesta – siitä, kun vahvaksi koettu ei uskalla huutaa hätäänsä eivätkä muut osaa kysyä. Uutuusvideon puolivälin jälkeen tunnelma vapautuu, kun itse kukin joutuu riisumaan naamionsa ja norsu-pinata saa turpaansa ihan kirjaimellisesti. Kun elefantin kokoinen paino tuhotaan, saa myös kappaleen kantojuhta itse jonkinlaisen vapauden.

Folkkipoppari Ellinooran maailma on päällisin puolin kuin konfetti: glitterinen, kepeä ja kirkkaan värinen. Artisti on itsekin värikäs ja pirskahtelevainen, mutta pinnan alla on aistittavissa inhimillisyys kaikkine sävyineen. Kovassa nosteessa olevan Ellinooran debyyttialbumi Villi lapsi myi platinaa ja siltä lohkaistu Elefantin paino on kahden muun sinkun lisäksi ylittänyt jo tuplaplatinan rajat.