Kun eksyneet rappuset löysi – Alakulttuuritalo tuo Helsingin klubitarjontaan kaaoksen kauneutta

Alakulttuuritalo on Kulttuuritalolla toimiva poikkitaiteellinen klubi. Musiikin lisäksi ohjelmistossa voi tulevaisuudessa siis olla mitä tahansa elokuvista stand upiin ja performanssitaiteeseen. Tänään lauantaina siellä juhlitaan Sipulijaskan levyjulkkareita, ja lavan hänelle lämmittelee eilen uuden albumin julkaissut Asa.

Alakulttuuritalo sai alkunsa, kun Okko Nuotio, Ville Pystynen ja Juha Dallas etsivät taloa ja sinne laskeutuvia rappusia ideoilleen. Kulttuuritalon tuottaja Jarkko Kumpulainen otti heihin yhteyttä ja kertoi Kulttuuritalon alakerran tilasta, joka oli ollut vähällä käytöllä jo pitkään. Historian saatossa tila on toiminut muun muassa balettisalina ja rock-klubina, mutta viime vuosikymmenet lähinnä kokoustilana. Alakulttuuritalo syntyi ideasta järjestää sinne jotain uutta ja kaivattua.

Alakulttuuritalon perustajat: Okko Nuotio, Ville Pystynen ja Juha Dallas
Alakulttuuritalon perustajat: Okko Nuotio, Ville Pystynen ja Juha Dallas

Klubitarjontaa Helsingissä riittää, mutta Alakulttuuritalo lupaa erottua edukseen olemisen vapaudella, sietämättömällä keveydellä ja kaaoksen kauneudella. Mentaliteettina tapahtumajärjestäjillä on ”eksyen löytää tiensä ihminen”, mikä varmasti sopiikin kello neljään asti auki olevalle klubille erinomaisesti. Taiteellinen linjauskin on, ettei sitä ole:

–  Otetaan vain sellaisia artisteja, mitkä klikkaa ja kolahtaa. Laidasta laitaan, murtaen lokerot ja kietaisten lonkerot. Halutaan yhdistää ihmisiä eri piireistä. Skenekeskeisyys ei kiehdo meitä. Hyvät ihmiset saman katon alle ja luonto hoitaa loput.

Uutenavuotenakin Alakulttuuritalolla hemmotellaan urbaanin musiikin ystäviä. Kaksipäiväisten bakkanaalien perjantain pääesiintyjänä on kolme Tavastiaa ennätysajassa loppuunmyynyt Mc Taakibörstä ja lauantaina Matti Mikkolan luotsaama Saimaa. Lisäksi tapahtumassa esiintyvät Color Dolor, BMXT, Cold Pupu Sauna, Aaro DiCosta, Kari Tapiiri ja Jimi Python sekä DJ:t Tixa, Vilunki, Okko Nuotio, Laura Vartio, Wel-Z & El Mono, Tony Sirén, Aito Pystynen & Dallas ja mitä näitä nyt on. Uusina buukkauksina, tässä ja nyt julkistettuna, ohjelmaan lisättiin perjantaille Tuuttimörkö ja lauantaille Stiletti-Ana sekä Mirage Man.

– Teemanamme on futuristinen Epygti, joten toivomme tunnelman olevan mahdollisimman sfinksahtanut! Se tulee olemaan myös tapahtuman vapaamuotoinen pukeutumisetiketti, Alakulttuuritalolta kerrotaan.

Ei tähän uskalla vastaankaan sanoa, joten täytynee vain eksyä rauhassa!