Eikö trap sano mitään? Ylen uusi dokkarisarja pureutuu rap-musiikin alagenreihin

Slim Mill nähdään sarjan kolmannessa jaksossa, joka keskittyy huumoriartisteihin.
Elis Lindfors

Neliosainen RäpID-sarja esitetään tv:ssä heinäkuussa.

Yle esittää heinäkuussa uuden kotimaisen rap-dokumenttisarjan RäpID, jonka neljässä jaksossa käydään läpi rap-musiikin ala-genrejä Suomessa. Noin 20 minuutin mittaisissa jaksoissa aiheina ovat trap, g-funk, huumorirap sekä grime.

Sarjaan on haastateltu lukuisia tunnettuja kotimaisia artisteja: esimerkiksi trap-jaksossa ovat mukana Versace Henrik, Mauno Gang, TIPPA ja Vuahi, kun taas g-funk -aihepiiriä kommentoivat G-Mies ja Velvet Boyz eli Taskumatti ja 6mäki. Huumorirap-jaksoon on otettu mukaan alagenren uutta ja vanhaa kaartia Slim Millin ja Petri Nygårdin muodossa. Grime-osastoa edustavat luonnollisesti Horse Attack Sqwad ja Töölön Ketterä.

Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Mico Pellikka, joka tunnetaan hiphop-piireissä artistinimellä Edicti. Muun muassa IBE:n, OD Kokemuksen ja Pianomiehen kanssa yhteistyötä tehneen 20-vuotiaan helsinkiläisartistin esikoisalbumi Vailla julkaistiin viime joulukuussa.

RäpID esitetään Yle Teeman myöhäisilloissa 11.-14. heinäkuuta. Lisäksi jaksot tullaan lisäämään kesän mittaan Summerin YouTube-kanavalle. Jaksot on jo nyt mahdollista katsoa Yle Areenasta.