Eduskuntavaaliehdokkaanakin ollut rap-artisti suunnittelee omaa runokirjaa

Victoria Björndahl

MC Kajo lähtee Matti P:n ja Paperi T:n viitoittamalle tielle.

Suomihiphopin arvostetuilta tekijöiltä Matti P:ltä ja Paperi T:ltä on jo ilmestynyt Aavaavaa– ja Post-alfa -runokirjat, ja syksyllä Mariskalta julkaistaan lastenrunokirja. Nyt myös MC Kajo on ilmoittanut seuraavansa samoja jalanjälkiä oman runokirjan muodossa.

– Mulla ollut varmaan jo kymmenen vuotta salaa haaveena tehdä runokirja. Erityisesti tai oikeastaan pelkästään rimmaavat runot on se mikä kiinnostaa. Inspiraationa toimi aikanaan esimerkiksi Juice Leskisen Räkä ja Roiskis -teos, missä suuri rooli on just nokkelilla riimeillä ja hauskoilla sanaleikeillä, Kajo kertoo.

Eduskuntavaaleissakin ehdolla olleen Kajon runoudessa näkyy artistin kiinnostus politiikkaan. Hänen runouttaan onkin jo julkaistu vasemmistolaisessa mielipide- ja kulttuurilehti Liberossa.

– Viime aikoina poliittinen runous on ollut se juttu, oonhan Suomen suurin poliittisen laululiikkeen fani ja suurin osa niiden biisien lyriikoista on ollut alun perin nimenomaan runoja, Kajo jatkaa.

Toistaiseksi Kajon runokirjalle ei ole kustantajaa tiedossa. Sosiaalisessa mediassa projekti on kuitenkin saanut kannatusta kolminkertaisen freestyle-räpin suomenmestarin seuraajilta.

– Ajatus runokirjan tekemisestä tuli taas muutama päivä sitten mieleen osittain huumorilla ja ajattelin kysyä kansan mielipidettä ja en oo varmaan ikinä saanut somessa niin paljon tykkäyksiä kun kyseiseen päivitykseen. Joten, kun soololevy on valmis, niin on varmaan sitten alettava hommiin!