Durag on uusi musta: Stig Dogg on palannut!

Comeback käsittää keikkojen lisäksi ainakin kahden pitkäsoiton edestä uutta materiaalia.

Narttujen alituisesti ympäröimä ”Punavuoren R. Kelly, itseoikeutettu Etelä-Helsingin Nelly” eli Stig Dogg on tehnyt paluun. Vuoden 2011 Uuden Musiikin Kilpailun yhteydessä taka-alalle jäänyt suomalaisen r’n’b:n smoothein peluri nosti odottamattomasti päätään Stigin sielunmaisemassa vajaa vuosi sitten.

– Olin jo itsekin unohtanut koko tyypin, mutta viime keväänä hän palasi. Tein pari räppibiisiä omaksi ilokseni ja keikkamatkojen ratoksi. DJPP kehotti tekemään lisää, ja syksyyn mennessä demoja oli kasassa nelisenkymmentä. Huomasin viettäväni enemmän ja enemmän aikaa durag päässä kotistudiolla, Stig kertaa.

Tänään Stigidin kuuntelijoilla on aihetta ottaa Hennessyt esille, sillä Spotifysta löytyy nyt kokonainen soittolista uusia kappaleita. Pelkäksi durag päässä edustamiseksi studiosessiot eivät siis muuttuneet.

– Lopputulema on nyt kuultavissa kaksiosaisen soittolistan ensimmäisen osan muodossa. Mukana on paljon fiittaajia, osa tuttuja vuosien varrelta, osa uudempia tuttavuuksia.

Kappaleilla kuullaan todellisia konkareita kotimaisen hiphopin kärkinimien Asan, Eevil StöönJVG:n, Kuben ja Pyhimyksen muodossa. Lisäksi ääneen pääsevät uudet nimet Vesta ja Etta.

Stig Doggin paluun tiimoilta järjestettiin luonnollisesti ison maailman malliin suurieleinen tiedotustilaisuus, jossa myös muuan sinappibrändi oli näyttävästi esillä. Mediaspektaakkelin tapahtumapaikkana toimi Espoon Iso Omena -kauppakeskus. Katso video alta.

Stig Doggin comeback ei rajoitu pelkästään uusiin julkaisuihin, sillä myös keikkapaikat tullaan ottamaan artistin toimesta jälleen ensimmäisen asteen stigidilaation kohteeksi. Eeppiseksi luonnehdittu paluu yleisön eteen tapahtuu 28. maaliskuuta Helsingin Tavastialla. Ota sitä ennen Playlist, Vol. 1 haltuun Spotifysta!