Donald Trump voitti presidenttipelin – näin suomiräppärit kommentoivat valintaa

Sosiaalinen media on ollut tulessa viimeiset kuukaudet, kun Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat puhuttaneet niin tavantallaajia kuin julkkiksiakin. Keskiviikkoaamuna Suomen aikaa kävi ilmi, että kaikkien yllätykseksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain 45. presidentti.

Trumpin ehdokkuus ja miehen matkan varrella päästämät aivoröyhtäykset ovat puhuttaneet ihmisiä ympäri maailman. Varsinkin jenkkiräppärit kampanjoivat somessa aktiivisesti vastaehdokas Hillary Clintonin puolesta ja kannustivat ihmisiä äänestämään.

Myös Suomessa keskustelu Trumpista ja tämän edesottamuksista on ollut välillä äänekästä, joten newyorkilaisen rakennuttajan ja tosi-tv-tähden valinta presidentiksi tuli monille yllätyksenä. FUM.FI otti ja soitti muutamalle suomiräppärille ja kysyi, millä fiiliksillä he katsovat tilannetta nyt, kun Trumpin valinta aktualisoitui.

– Kyllä tämä tavallaan yllätti, sillä kaikki uutisointi osoitti siihen suuntaan, että Clinton olisi vient tämän. Uutisointi ja kaikki some-haippi näytti todella yksisuuntaiselta, kun Trumpille naureskeltiin aina viimeisille metreille saakka, Majuri pohtii.

– Mä en ollut yllättynyt. Euroopassa on ollut jo pitkään tämän kaltaista äärioikeiston nousua, jos miettii esimerkiksi Brexitiä. Jos Hillary olisi voittanut, niin kahdesta pahasta se pienempi paha olisi voittanut. Mietin vain, että vittu oikeastiko? Simpsonit oli oikeassa, Tuomas Kauhanen summaa fiiliksensä.

Kuinka paljon Donald Trumpin valinta tulee muuttamaan maailmaa?

– Kysymys on siitä, kuinka paljon presidentillä on oikeasti sitä valtaa. Se on kuitenkin oman kabinettinsa ja erilaisten asiantuntijoiden ympäröimä. Ja tämä vaikuttaa toteutuviin päätöksiin. Trump on kuitenkin Nato-vastainen ja USA:n laajentumisen vastainen hahmo, vaikka on moraaliton tyyppi, Paleface toteaa.

– Ei hän pysty toteuttamaan mitään antamiaan vaalilupausia. Ja itsekin toivon, ettei Trump saisi läpi protektionistisia näkemyksiään, sillä globaali vapaakauppa on mielestäni tärkeää. Jos jenkit sulkeutuu, se ei ole hyväksi maailmalle. Olen todella yllättynyt ja pettynyt tulokseen. Taas nähtiin, kuinka tyhmää jengi oikeasti on, Spekti miettii.

– Trump on kuitenkin sellainen ’Murica, FUCK YEAH -tyyppi, joten se tulee purkamaan liberaalien aikaansaannoksia, joten luvassa on jonkinlaisia mullistuksia, Majuri jatkaa.

Räppäri Brandon, jolla on sekä Suomen että Yhdysvaltain kansalaisuus, katsoo tilannetta todella huolestuneena.

– Se ei siis ollutkaan pelkkää painajaista? Olen pitänyt Trumpia pelkkänä satiirisena hahmona, mutta nyt kun tämä tapahtui, tässä on pieni henkinen darra. Trumpin edustama ajatusmaailma on kuvottava, joten olen huolissani koko maailman ja inhimillisyyden puolesta, Brandon tuumaa.

– Tässä voi kuitenkin olla myös sellainen näkökulma, että nyt saattaa alkaa yhdenlainen maailmanrauhan aika, sillä Clinton edustaa selkeästi Wall Streetia, joka taas edustaa sotateollisuutta. Se taas olisi ehkä vienyt meitä taas lähemmäs sotia. Jos puhutaan kyyhkysistä ja haukoista, Clinton on haukka, Paleface sanoo.

– Itse olisin äänestänyt jotain muuta kuin kumpaakaan näistä. Tässä oli kaksi huonoa vaihtoehtoa. Näen tämän jatkumona Brexitille ja jytkylle. Tämä kertoo ihmisten turhautumisesta nykypolitiikkaa kohtaan, Aste avaa tuntojaan.