Don Johnson Big Band julkaisi uutta musaa kuuden vuoden tauon jälkeen

Uudelta Physical Digital -albumilta löytyy kaikkea mahdollista räpistä bluesiin.

Helsinkiläinen Don Johnson Big Band julkaisee kuudennen studioalbuminsa Physical Digital tänään. Viikko sitten julkaistu Odyssey-single  katkaisi bändin kuuden vuoden julkaisutauon. Tänään ilmestynyt Physical Digital saa jatkoa jo keväällä 2019, kun julkaisuun tulee Digital Physical -niminen levy.

”Musiikki on enimmäkseen matematiikkaa, ja enemmän on enemmän. Kaikki aiemmat levymme on julkaistu kolmen vuoden välein. Nyt meni kuusi, joten piti tehdä kaksi. Uskomme myös, että kahden uuden julkaisun myötä mahdollisuudet Vuoden adult oriented hip-hop -albumin palkintoon Emma-gaalassa ovat merkittävästi suuremmat. Tästä lähtien teemme kaiken tuplana”, yhtyeen solisti Tommy Lindgren selvittää.

Physical Digital -albumi tarjoaa mielettömän tyylien skaalan aina vanhan kunnon räppimeiningin ja AOH:n kautta post-Bristol-soundiin ja guitar-vaikutteisiin sekä rambling bluesiin ja sampling souliin.

Uudella levyllä vierailijoina kuullaan Felix Zengerin myötä viisihenkiseksi kasvaneen bändin lisäksi kymmenpäinen joukko laulajia ja muusikoita. Mukana ovat Emma Salokoski, Tuomo, Manu Laudic, Petteri Sariola, Max Zenger, Tapio Backlund, Juuso Hannukainen, Tero Rantanen sekä kaksi laulajaa, jotka eivät ole aiemmin tehneet yhteistyötä DJBB:n kanssa: egyptiläinen rockmuusikko Ramy Essam ja nuori saamelaisartisti Hildá Länsman.

Kaikkien digitaalisten alustojen lisäksi Physical Digital -albumi julkaistaan sekä cd- että vinyylimuodossa. Tuplavinyyli saapuu kauppoihin hieman myöhemmin, 30.11. Sony Musicin jakelema albumi ilmestyy bändin omalla Beat Back -levymerkillä. DJBB lähtee tänään Espoon Sellosalista käynnistyvälle levynjulkaisukiertueelle.

Don Johnson Big Band on julkaissut pitkällä urallaan viisi täyspitkää albumia.

Kuuntele yhtyeen uusi Physical Digital– albumi alta: