DJ Orkidea lahjoittaa keikkatuottonsa kriisityöhön Aleppoon

DJ Orkidean 25-vuotistaiteilijajuhlaa juhlitaan tammikuussa osana The 25 Years of Dance -konemusiikkiristeilyä. Artisti lupaa lahjoittaa oman osuutensa loppuunmyydyn risteilyn tuotosta Syyriaan jääneiden siviilien hyväksi.

DJ Orkidea on viimeisen puoli vuotta kiertänyt Suomea ja maailmaa juhlistaen 25-vuotista uraansa. Juhlakiertue The 25 Years of Dance huipentuu ensi tammikuussa yli 2 000 hengen loppuunmyytyyn konemusiikkiristeilyyn. Oman osansa risteilyn tuotosta DJ Orkidea lahjoittaa lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Tarkkaa summaa hän ei osaa vielä sanoa, mutta puhutaan vähintään tuhansista euroista.

– Ajattelin jo kiertueen alussa, että haluaisin tehdä jonkun hyväntekeväisyystempauksen, mutten tiennyt vielä kohdetta. Aleppon tilanne on niin monella tavalla järkyttävä, että se tuntui nyt aika luontevalta valinnalta, DJ Orkidea kertoo.

 

– Me ollaan äärettömän onnekkaita, kun ollaan täällä eikä meidän tarvitse murehtia elämän perusjutuista – meillä on pääsääntöisesti ruokaa ja katto pään päällä, eikä kukaan pakota meitä muuttamaan toiseen kaupunkiin tai maahan. Sitä pitäisi osata arvostaa ja ymmärtää, että joillain on vain käynyt huonompi tuuri. Itse koen siis velvollisuudekseni auttaa, mutta en halua sanoa, että muiden täytyy.

DJ Orkidean oman lahjoituksen lisäksi myös risteilyvierailla on mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyteen tapahtuman aikana. Laivalla tulee olemaan mukana jokin kotimainen avustusjärjestö, jonka kautta lahjoituksen voi halutessaan tehdä.

 

25-vuotista taiteilijuuttaan juhlistava DJ Orkidea ei osoita kyllästymisen merkkejä, vaan kertoo päinvastoin viimeisimmän vuoden olleen yksi uransa hienoimmista.

– Musiikin tekeminen ja levyjen soittaminen tulee varmasti jatkumaan jossain muodossa elämän loppuun saakka. Olisihan se makeeta vetää keikka vielä vaikka kaverin seitsemänkymppisillä!