DJ Mista S aloittaa oman ohjelman YleX:n lauantai-illoissa

DJ Mista S aloittaa tänään oman radio-ohjelman YleX:llä.

YleX:n lauantai-illat saa tänään uuden ohjelman, kun pitkän linjan urbaanin musiikin tiskijukka DJ Mista S aloittaa kanavalla mukaansa nimetyn ohjelman. Useaan otteeseen palkittukin dj on tunnettu muun muassa HeavyWeight-ryhmästä. Majuri kyseli Mista S:n eli Sami Merisen tunnelmia ensimmäisen jakson alla.

Sulla starttaa tänään YleX-radiokanavalla oma radioshow nimeltään DJ Mista S. Mikä fiilis? Jännittääkö?

– Aivan mahtava fiilis. Olen kaivannut hieman uusia haasteita uralleni, ja tämä proggis ei olisi voinut tulla parempaan saumaan. Pientä sellasta on perhosta pyörinyt vatsan pohjalla kyllä koko viikon. Ei sen suurempaa, mitä en olisi osannut kääntää hyödyksi. Toimin aika hyvin pienen paineen alla.

Sä oot soittanu levyjä nyt noin 15 vuotta ja nähnyt ja tehnyt kaikkea mahdollista. Miten päädyit yhtäkkiä duunaan omaa radio-ohjelmaa?

YleX:n nykynen Head Of Music eli Tapio ”DJ Orkidea” Hakanen tuli juttelemaan mulle viime Big Chips -bileissä marraskuussa, että YleX:lle on tulossa isoja muutoksia heti vuoden alkuun ja että lauantai-iltaan kello 20-22 slotille on hakusessa urbaanin musiikin ohjelma, joka kuitenkin erottuisi Lyömättömistä. Siitä seuraavalla viikolla taisin jo istua Radiotalolla palaverissa. Meitsi sitten valittiin parin muun demottajan joukosta, ja nyt olen kirjottamassa omaa kappalettani suomen radiohistoriaan.

Sut tunnetaan soolodj-hommien lisäksi myös HeavyWeight-kollektiivin jäsenenä. Kuullaanko myös muita hevareita showssasi?

– Tietenkin tullaan kuulemaan. Varmasti ainakin Riku ”Rico Tubbs” Pentiltä tulen kysymään miksausta ohjelmaani.

Sä oot saanut kunnian jatkaa legendaaristen urbaanin musiikin radio-ohjelmien perintöä. Suomessa on kuultu muun muassa Lyömättömiä, 100 % -ohjelmaa, Supersessiota ja Tyylit takaisin -ohjelmaa. Uskotko kantavasi manttelia kunnialla?

– Yritys on ainakin 110 %. Aion tehdä vahvasti DJ Mista S -tyylistä showta ja kasvaa radiopersoonana sen mukana kerta kerralta. Varmasti muutamat sudenkuopat osuu matkalle, mutta kokemusta rikkaampana niistä noustaan ja tekemällä oppii. YleX:n puolelta mulla on ainakin vahva tuki ja luotto.

Ohjelman tiedote lupaa räppiä, twerkkiä, moombahtonia ja latinosoundeja. Onko luvassa kenties myös yllätyksiä? Tullaanko ohjelmassa kuulemaan paljon esimerkiksi vierailevia artisteja?

– Pyrin joka viikko tuomaan studioon kiinnostavan vieraan urbaanin kentän ympäristöstä, ja ohjelman lopussa mulla on S-Mix-osio, joka esittelee kotimaisia tiskijukkia.

Maailmalla eri radio-ohjelmat ja dj:t ovat nousseet isosti tapetille. Oletko sä Suomen DJ Kay Slay vai mitkä ohjelmat ja dj:t ovat isoimpia esikuviasi?

– En ole suomen Kay Slay. Kuten aikaisemmin mainitsin, pyrin tekemään omankuuloista ohjelmaa ja kattamaan vahvasti koko urbaania kenttää. Jos muutama iso vaikuttaja pitäisi mainita radion puolelta, niin tietenkin Funkmaster Flex ja DJ Envy.

 

Teksti: Jussi ”Majuri” Karvonen