DJ Ibusalin kolmannelta sooloalbumilta löytyy samastumispintaa talven pimeydessä kulkijoille

Yksi alkuvuoden tärkeimmistä kotimaisista rap-tapauksista sai alkunsa tyhjyyden tunteesta.

Emma Gaalan vuoden hiphop -kategoriaan ehdolle asetetusta Gasellit-yhtyeestä tutun DJ Ibusalin uusi sooloalbumi on nyt ulkona. Tuoreen Yksin kotona 17 -albumin julkaisijana on kunnostautunut helsinkiläinen Skorpioni.

Hidastempoisella Texas-vaikutteisella soolomateriaalillaan DJ Ibusal käsittelee yksinäisyyttä ja sen aiheuttamia oireita. Vaikka levyn teemat ovatkin tummanpuhuvia, niin mukana on myös ironista huumoria sekä tarttuvia kertosäkeitä. Ne toimivatkin oikeastaan ainoina linkkeinä Gasellien tuotantoon.

Pitkäsoiton tekijöiden joukosta löytyy jo meritoituneiden nimien lisäksi uusia lupauksia. Nuorempaa tuottajasukupolvea edustavat nuoret osaajat Spvce Jvmes, Wee23 sekä Yung Larry. Useasta tuottajasta huolimatta albumista on saatu kasaan johdonmukainen kokonaisuus. Levyllä yhdistyvät luontevasti niin kaihoisat melodiat, hitaat ja raskaat rumpusoundit kuin 2000-luvun alun houstonilaisen ug-rapin estetiikkakin.

DJ Ibusalin uutuuden levyjulkkarit järjestetään Helsingin Ääniwallissa perjantaina 2. helmikuuta. Liput keikalle myy Tiketti 14 euron kappalehintaan. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä!