Dilemman puolen vuoden Yövuoro

Dilemman Yövuoron videolla mennään reunalle. Biisillä feattaa Alexx.

Puhelimitse studioltaan tavoitettu Dilemma puhuu kuin uskoon puhjennut. Haastattelun aiheena on hänen uusin singlensä Yövuoro, missä käsitellään yön kutsua ja sen vastustamisen vaikeutta. Dilemma tosin sanoo, ettei bailaaminen ole koskaan lähtenyt häneltä itseltään lapasesta – ainakaan, jos äidiltä ei kysytä.

– Oli sellainen puolen vuoden jakso elämässä, kun uskoin, etten kyllästy biletykseen koskaan. Näin jälkeenpäin ajattelen, että se oli mun yövuoro. Kirjoitin tämän biisin, kun kävelin baarista himaan, ja koko kuvio jotenkin konkretisoitui mulle. Kotiin päästyäni ajattelin, että nyt on aika rauhoittua. Nauhoitin Yövuoron heti herättyäni.

Myös kappaleen yhteydessä julkaistulle videolle on kuvattu artistin käänteentekevä kotimatka, muttei turhan alleviivaten.

– Nainen videolla kuvaa suhdettani yöhön tai yötä itseään. Se on viettelevä ja kaunis, mutta kun suudelma on tulossa, ei kannata ylittää rajaa ja mennä sen syövereihin. Bailaamisen sijaan videolla näytetään se reunalle meneminen.

Kuva: Nadi Hammouda

Vaikka bailaaminen maistui Dilemmalle, on hän myös koko ajan tehnyt musiikkia kovalla motivaatiolla. Ehkä jopa rutinoituneemmin kuin moni pitkän linjan artisti.

– Ei ulkona käyminen oo koskaan vaikuttanut mun musiikin tekemiseen. En tekisi mitään, mikä olisi vaaraksi sille. Jos tarpeeksi tykkää tehdä jotain, ei sen kanssa spedeile eikä uhraa sitä minkään hetkellisen himon vuoksi.  Se oli elämänvaihe, mikä oli vitun siistiä. Hoksasin kuitenkin, että se on vaan yksi pala elämää, eikä sieltä voi hakea onnellisuutta. Se tarjoaa hetken mielihyvän, mutta jos sitä rupee jahtaamaan, kuoppa vaan syvenee.