DEM-duosta tunnettu Maiki lähtee soolouralle – inspiraation ensimmäiseen singleen tarjosi näyttelijälegenda Bill Murray

Muun muassa Uniikin ja Seren kanssa työskennellyt Maiki kokeilee rajojaan itsenäisesti.

PistePisteen kanssa muodostamastaan DEM-duosta tunnettu Maiki julkaisi tänään ensimmäisen soolosinglensä nimeltä Yläfemma. Kappaleen nimi on saanut inspiraationsa useammassakin kulttiklassikossa mukana olleen näyttelijälegendan Twitter-viestistä.

Bill Murray twiittas joskus et ”Some people just need a high-five. In the face. With a chair.” Se kuvastaa
välillä sitä omaa fiilistä jengistä, joka koittaa pilata yleisen hyvän olon tunnelman tai polkee mua maahan, Maiki pohjustaa.

Pilke silmäkulmassa kirjoitettu ja jokaiselle huolettomalle kaduntallaajalle omistettu kappale heijastelee myös artistin omia kokemuksia.

– Yhdistelin siihen sellaisen 21-vuotiaan Maikin ex tempore-rellestäjän elämän ja juttuja, mitä on tullut junnuna tehtyä.
Joskus oon ollut niin ex tempore-henkinen että lähdin Riihimäeltä Vantaalle juhlimaan, vaikka mulla oli vaan 300 euroa jotka
piti laittaa laskun maksuun. Hyvät bileet houkuttelivat kuitenkin enemmän ja sen takia menetin luottotiedot, Maiki kertaa päätään pudistellen.

Myös muille artisteille säveltävä ja sanoittava moniosaaja päätti julkaista soolosinglensä omakustanteena, vaikka DEM onkin kiinnitetty Warner Musicille. Syyksi hän ilmoittaa halun testata omia siipiä tekemällä kaiken alusta loppuun itse.

– Lisäksi kun olen tosi itsepäinen siinä mitä tulee mun sooloon, niin se on ehkä kaikkien kannalta parasta että mä teen tän projektin yksin. Ehkä myöhemmin, alkurysäyksestä ylipäästyä, kaikki rauhoittuu ja tulee joku taho, joka näkee mun vision samoin ja on valmis lähtemään rakentamaan jotain suurta.

Vaikka Yläfemma onkin popahtavaa räppiä, ei sen perusteella kannata tehdä liian nopeita johtopäätöksiä. Artistin mukaan hänen myöhemmän soolomateriaalinsa suunta saattaa vaihdella paljonkin.

– Ainoo mitä kandee odottaa on se, että kun julkasen, niin se tulee olemaan hyvää!