”Cocktailkutsuefektiä alkoi olemaan omaan pirtaan vähän liikaa” – paluun tehneen rap-duon toinen osapuoli vaihtaa nimensä

Kesken uudisti artistinimensä.

Omista soolojulkaisuistaan sekä Sauruksesta tunnettu Kesken on vaihtanut artistinimensä. Tästä eteenpäin helsinkiläisartisti tekee musiikkia nimellä Kesua.

Kesuan eli Mikko Kuuluvaisen mukaan nimenvaihdos oli ollut mielessä jo pidemmän aikaa.

– Kesken tuli 2000-luvun alussa sen tajuamisesta, että ihminen on aina keskeneräinen, kehittyvä, alati muuttuva. Koko elämänsä. Siinä oli sellaista life long learning -näkökulmaa, Kesua avaa aiempaa nimeänsä.

Nyt ensimmäisestä julkaistusta säkeistöstä on tullut kuluneeksi 16 vuotta. Luonnon kiertokulussa uutta alkua edustavan kevään alla aika tuntui kypsältä uudelle nimelle.

– Kesken on melko yleinen sana ja cocktailkutsuefektiä alkoi olemaan omaan pirtaan vähän liikaa. Jotenkin tuntui luontevalta kuopata tuo ”rap-koodinimi” ja ottaa tilalle uusi, joskin vanhasta johdettu artistinimi. Kesua on omaan makuun sanana tarpeeksi moniulotteinen, arvoituksellinen ja soljuva, artisti jatkaa.

Tällä hetkellä Kesualla on työn alla Piken kanssa reilun kuuden vuoden tauon jälkeen uusi Saurus-levy, joka on tarkoitus julkaista ennen kesää. Sauruksen paluuta on jo pohjustettu Ilmaan / Ytimes -tuplasinglen sekä Heikki Kuulan kanssa äänitetyn Meil on hauskaa -kappaleen muodossa.

– Toivottavasti myös neljäs soololevy näkee muiden proggiksien ohella päivänvalon tänä vuonna.

Seuraava Saurus-single Tuulet ilmestyy torstaina 22. maaliskuuta Monsp Recordsin kautta. Kappaleella kuullaan myös uutta laulajalupausta nimeltä Aina.