Cheekin Veljeni vartija -elokuvan kuvaukset alkoivat Espoossa – katso kuvat kulissien takaa!

Making of -kuva Veljeni vartija -elokuvan kohtauksesta, joka sijoittuu vuoteen 2007. Kuvassa Antti Holma Jare Tiihosena.
Sami Kuokkanen / Helsinki-filmi

Kuvaukset siirtyvät ensi viikolla huippusuositun rap-artistin vanhoille kotikulmille Lahteen.

Suomalaisen supertähden Cheekin elämään pohjautuvan Veljeni vartija -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Espoossa. Ensi viikoksi kuvaukset siirtyvät artistin entiseen kotikaupunkiin Lahteen, jonka jälkeen tuotanto palaa Helsinkiin.

Elokuvassa Cheek eli Jare Tiihonen ja tämän kaksoisveli Jere Tiihonen nähdään kolmessa eri ikä-vaiheessa: lapsina, teineinä ja aikuisina. Lapsina Tiihosia näyttelevät espoolaiset Niklas ja Julius Liukkonen, kun taas teini-ikäisinä kaksoisveljeksinä nähdään Eemeli ja Vilhelmi Masanen. Aikuisina molempia veljeksiä näyttelee harvinaisen tuplaroolin tekevä Antti Holma.

– Upeaa päästä todistamaan, miten sana muuttuu lihaksi. Tässä tapauksessa myös lihakseksi, koska Antin treenaaminen alkoi olla jo niin tehokasta, että piti pari viikkoa sitten laittaa viesti: Älä kasva enää, elokuvan ohjaaja JP Siili kertoo.

Making of -kuva Veljeni vartija -elokuvan kohtauksesta, joka sijoittuu vuoteen 2012. Kuvassa Cheek (Antti Holma) lapsuudenkodissaan Lahdessa.

Ensimmäisenä kuvauspäivänä elokuvan tuotantotiimi palasi vuosien 2007 ja 2012 tunnelmiin Holman muuntautuessa samalla Cheekiksi vaatetusta, maskia ja olemusta myöten.

– Tiesin olevani valmis kuvauksiin, kun toimiston nurkassa loisteputkien valossa räppäsin sukkasillaan Cheekiä Cheekinä Cheekille, enkä kuollut. Tukan jakaus on käännetty Jaren suuntaiseksi, hartialinjaan on haettu Jereä, sokka irtosi jo keväällä ja nyt töissä on kärkitiimi. En odota paljoa, vain elämäni suurinta työtä, Holma kommentoi.

Antti Holman lisäksi elokuvassa on mukana näyttelijä Armi Toivanen, joka esittää rap-artistin pitkäaikaista manageria Carla Ahoniusta. Cheekin vanhempien rooleihin on kiinnitetty Anna-Leena Härkönen ja Kai Lehtinen.

Veljeni vartija saa ensi-iltansa helmikuussa 2018. Elokuvan tuotantoyhtiönä toimii Helsinki-filmi.

Veljeni vartija -elokuvan ohjaa JP Siili.